Мапа порталу

Олександр Сєнкевич провів нараду з "Укргазбанком" щодо можливості виділення фінансування на закупівлю автобусів для Миколаєва

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів нараду з представниками ПАТ "Укргазбанк", у ході якої обговорювалися можливості залучення кредитних коштів на закупівлю автобусів для Миколаєва.

Про це у вівторок, 15 серпня, він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

- Як вже повідомлялося раніше, міська влада разом із Європейським Банком Реконструкції та Розвитку працює над придбанням нових одиниць електротранспорту та розвитку тролейбусної мережі у Миколаєві. Також я інформував городян, що паралельно тривають переговори стосовно придбання для міста автобусів великої місткості, щоб у нас була можливість покращити транспортне сполучення з такими віддаленими районами, як Варварівка, Коренихи, Матвіївка, Тернівка, Корабельний район. Сьогодні у мене пройшла попередня нарада з ПАТ «Укргазбанк», у ході якої обговорювалися можливості залучення кредитних коштів. Мова йде про 200 млн грн. на закупівлю транспорту на спалюваному паливі, - повідомив Олександр Сєнкевич.

Також мер зазначив, що на даний момент кредит українського банку розглядається під відсоткову ставку 17%, що є для міської влади непривабливою пропозицією. Проте за умови замовлення автобусів білоруського підприємства «МАЗ»  міська влада матимемо можливість отримати компенсацію у розмірі 8% кредиту від Уряду Республіки Білорусь. 

- Робоча ставка може становити 9% річних, а це вже дуже цікаво, якщо зауважити, що мова йде про кредит у гривнях. Плюс - ця відсоткова ставка плаваюча та залежить від індексу UIRD12M (індикативна ставка Українського індексу ставок), який на сьогодні зменшується. Тобто, вже зараз ми можемо говорити, що розглядається кредит на 5 років зі ставкою 9% річних, при якому початковий платіж складає 20%. Зрозуміло, що це лише початок переговорів, а ще у нас попереду робота із Європейським Інвестиційним Банком, який пропонує дуже цікаві відсоткові ставки, проте цей кредит - у євро. У будь-якому разі робота над закупівлею транспорту на спалюваному паливі триває і впевнений, що найближчим часом у нас з’явиться дорожня карта - з ким ми працюватимемо в цьому напрямку, - резюмував Олександр Сєнкевич.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/16082017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: