Мапа порталу

Попереджений - значить захищений: єдиний метод захисту від правця - вакцинація

Управління охорони здоров’я  Миколаївської міської ради інформує всіх медичних працівників та населення міста про загрозливу епідемічну ситуацію в Україні щодо захворюваності на правець.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, з початку цього року в країні було зареєстровано 6 випадків захворювання дітей на правець. Останні випадки були виявлені у Житомирській  та Львівській областях.

Жодна дитина не була щеплена!

Правець – це гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему і проявляється сильними судомами.

Зараження відбувається через інфіковані рани – від незначних подряпин до більш значних порушень цілісності шкіри та слизових оболонок, при будь-яких травмах, обмороженнях, опіках.

Управління охорони здоров’я  Миколаївської міської ради турбує критично низький рівень вакцинації населення в місті. За 7 місяців 2017 року в місті вакциновано лише 15 % осіб, які підлягають щепленню. Станом на 08.08.2017 в місті в наявності 100 623 доз вакцин поти правця.

Враховуючи те, що в закладах охорони здоров’я  міста, як  і  в Україні в цілому, відсутні протиправцева сиворотка та специфічний імуноглобулін, які необхідні для лікування; тривалий час була відсутня протиправцева вакцина; наявність  значної кількості несвідомих відмов від щеплення - управління охорони здоров’я  Миколаївської міської ради просить доросле населення міста активніше вакцинуватися від правця.

Єдиним методом попередження правця є щеплення протиправцевою вакциною.

Не чекайте біди! Звертайтеся для щеплення до сімейних лікарів за місцем проживання. В разі виникнення проблем при вирішенні питання щеплення за місцем проживання, телефонуйте на гарячу лінію управління охорони здоров’я  Миколаївської міської ради тел. 37-11-63.

Просимо батьків вакцинувати дітей відповідно до українського календаря планових щеплень та наздогнати пропущені дози, якщо дитина не була вакцинована вчасно.

Встигніть захистити себе і своїх дітей!  

Управління охорони здоров'я міської ради

image 

 

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: