Мапа порталу

"Нам потрібні не гроші, а муніципальний транспорт", - Антон Турупалов про кредит від ЄБРР

Ефективно вирішити проблему у сфері пасажирських перевезень в Миколаєві можна двома способами: розвивати транспортну інфраструктуру шляхом установки електромереж для тролейбусів, а також купити автобуси великої місткості для віддалених районів, де прокласти комунікації для тролейбусів не можна. Для цього міська влада розпочала співпрацю з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку та Європейським Інвестиційним банком.

Про це в середу, 9 серпня, в програмі "На зв'язку з муніципальною владою" розповів заступник міського голови Антон Турупалов.

- Багато років в Миколаєві складалася така ситуація, яка призвела до того, що на сьогоднішній день в нашому місті немає свого повноцінного комунального транспорту. Мер поставив завдання розглянути всі можливі варіанти для поповнення автопарку новими муніципальними тролейбусами і автобусами так, щоб ця процедура не вплинула на фінансування з міського бюджету установ соціальної сфери. Нормальний якісний транспорт коштує дорого. І для того, щоб був ефект для міста, його слід закупити в достатній кількості. Тому найоптимальнішим рішенням було почати співпрацю з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку, який надав найбільш прийнятні умови для кредитування. Багато європейських країн, що мають розвинену сучасну транспортну інфраструктуру, колись пройшли такі ж етапи як і Миколаїв зараз. Їм допомагали європейські фінансові інститути, надаючи кредит на дуже вигідних умовах, - сказав віце-мер.

Як зазначив Антон Турупалов, на даний момент міська влада підготувала ряд заявок в Європейський Банк Реконструкції та Розвитку, який може надати фінансування місту на закупівлю нового електротранспорту, і в Європейський Інвестиційний банк на придбання автобусів великої місткості.

- Після того, як всі сторони підготують необхідну документацію і виконають процедуру з оформлення кредитування, буде проведено відкритий конкурс на фірму, яка побудує автобуси і тролейбуси для Миколаєва. Від ЄБРР нам потрібні не гроші, а муніципальний транспорт, - резюмував Антон Турупалов.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/11082017_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: