Мапа порталу

Майстер-класи і перформанс просто неба чекають на миколаївців та гостей міста на святкуванні Дня археолога в городищі «Дикий Сад»

Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївський національний університет ім.В.О.Сухомлинського, Миколаївський обласний краєзнавчий музей запрошують миколаївців і гостей міста 15 серпня на свято історичної романтики, наукових відкриттів і фантастичних видовищ.

Науково-мистецький захід з нагоди Дня археолога та 90-ї річниці від початку дослідницьких робіт на розкопках городища «Дикий Сад» відбудеться у самому серці прадавньої колиски нашого міста –- на оглядовому майданчику по вул. Набережній, 2-2-а (між вул. Артилерійською та вул. Пушкінською).

image

image

image

У програмі:

18:30 Брифінг представників органів охорони культурної спадщини, клубу ініціативної громадськості «Алібант – Град Кіммерійський», відомих миколаївських археологів.

19:00 Виставка творів заслуженого діяча мистецтв України Івана Булавицького (скульптура, мармур); презентація стріт-арт проекту члена Національної спілки художників України Якова Булавицького та майстер-клас з виготовлення сучасних скульптур малої пластики з приємними подарунками від автора; творча зустріч і майстер-клас від відомого кераміста Олексія Байбородіна.

Екскурсії по території пам’ятки археології - городищу «Дикий Сад» та майстер-класи з польової археології під керівництвом професійних археологів для всіх бажаючих «від 5–ти і старших».

20:00 Посвята учасників майстер-класів в археологи із зануренням у романтику експедиційних пісень, байок і спогадів маститих археологів.

21:00 Перформанс «Реконструкція храму Вести» від заслуженого художника України Володимира Бахтова та члена Національної спілки художників України Тетяни Бахтової в авторській техніці геліографіті (малювання вогнем, робота з реальним простором стародавнього міста, в якому палаючим смолоскипом «малюються» об'єкти, відтворюючи вогняні зображення архітектурних і сакральних споруд, зниклих у темряві століть) у супроводі популярного шоумена, музиканта-перкусіоніста Сергія Штефана.

Відчуйте дихання тисячолітньої історії на теренах сучасного Миколаєва!

Управління з питань культури
та охорони культурної спадщини


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: