Мапа порталу

"Рішення має бути прийняте з урахуванням усіх переваг та загроз", - Олександр Сєнкевич про передачу у власність міста "Миколаївоблтеплоенерго"

У понеділок, 24 липня в Миколаївській міській раді відбулася робоча нарада для обговорення питання про прийняття до комунальної власності міста Миколаєва ОКП "Миколаївтеплоенерго".

У нараді взяли участь міський голова Олександр Сєнкевич, його профільні заступники, в.о. директора ОКП "Миколаївтеплоенерго" Микола Логвінов, члени постійної комісії міськради з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів і соціально-економічного розвитку, комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста та комісії з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв'язку, сфери послуг, підприємництва та торгівлі.

В ході обговорення питання виникла дискусія щодо того, яким чином міська влада може прийняти в комунальну власність ОКП "Миколаївтеплоенерго".

Так, депутати висловили сумніви з приводу того, що на "Миколаївтеплоенерго» не проведена інвентаризація та аудит, в той час як у підприємства є кредит у Світовому банку, а також присутніх цікавило питання про фінансовий план погашення боргу. Однак, заступник міського голови Мкртич Мкртчян зазначив, що аудит може замовляти тільки власник підприємства і на цей процес міська влада впливати не має права.

Крім того, в.о. директора ОКП "Миколаївтеплоенерго" Микола Логвінов наголосив, що на даний момент, у підприємства є стратегія розвитку, розроблена з урахуванням основних напрямів реформування системи ЖКГ і системи теплозабезпечення на 2018-2019 рр.

В ході наради до присутніх звернувся Олександр Сєнкевич. Так, він підкреслив, що вирішення питання про передачу в комунальну власність ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" має бути прийнято спільно депутатами міської ради та органами виконавчої влади, з урахуванням усіх переваг і загроз.

- Моя позиція як міського голови очевидна: спільно, з депутатами ми повинні визначити, які плюси і мінуси від того, що ми приймемо у власність міста "Миколаївоблтеплоенерго" та разом вирішити задачу, як ці загрози усунути. Не варто забувати, що скоро почнеться опалювальний сезон. І ми повинні повноцінно до нього підготуватися, - сказав Олександр Сєнкевич.

Також мер наголосив, що питання про передачу на баланс міста підприємства та виділення йому фінансової субвенції для підтримки його діяльності слід розглядати окремо.

В результаті, депутати погодили питання про виділення з міського бюджету субвенції підприємству, з умовою проведення аудиту на "Миколаївоблтеплоенерго".

У свою чергу, Олександр Сєнкевич доручив заступнику міського голови Мкртич Мкртчяну протягом тижня розробити правильний алгоритм передачі підприємства "Миколаївблтплоенерго" на баланс міста, а департаменту фінансів міської ради підготувати джерела надходження фінансування для субвенції. Крім того, підприємство має надати депутатам звіт про витрати і готовий фінансовий план.

Нагадаємо, що раніше Олександр Сєнкевич повідомив, що основна частка абонентів ОКП "Ніколаевоблтплоенерго" - миколаївці, які заборгували вже 73 млн. грн. Тому необхідно вжити заходів для стабілізації ситуації, яка склалася на цьому підприємстві.

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/24072017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: