Мапа порталу

Миколаїв має намір покращати позиції в рейтингу відкритих міст

У понеділок, 24 липня, Миколаїв зробив важливий крок для впровадження системи електронного управління, який може стати початком   шляху перетворення в Smart City. У цей день керуючий справами виконкому міськради Вадим Степаненко та голова правління громадської організації «Цвіт нації» підписали договір про надання послуг з впровадження політики відкритих даних.

- Миколаїв активно включився в роботу з публікації відкритих даних. Ми постійно стикаємося з тим, що до нас надходять інформаційні запити, в яких люди просять надати ті чи інші дані, які згідно із законом є відкритими. Два роки тому Верховна Рада України прийняла закон про відкриті дані, і кожен орган місцевого самоврядування в залежності від можливостей проводить роботу, щоб вся інформація про свою діяльність була доступною для громадян. Самим це робити   складно, але є організації, які готові допомагати у цьому. Зокрема громадська організація «Цвіт нації» звернулася до нас з ініціативою допомогти   у роботі з формування та публікації наборів даних, - розповів Вадим Степаненко.

До підписання договору був розроблений чіткий план дій на 3 місяці. Підсумком роботи повинна стати підготовлена ??група фахівців, яка у подальшому буде займатися навчанням співробітників мерії і збором даних.

- Ми ставимо собі надзавдання - до жовтня вийти на проведення Оpen Сhallenge, який є форумом фахівців, що займаються відкритими даними. Цей захід дозволить нам увійти до числа лідерів в Україні. Наступний етап - створення повноцінного комплексу Smart City, щоб був впроваджений електронний документообіг, - зазначив менеджер проекту «Відкриті дані» Василь Бондар.

За словами Василя Бондаря, фахівці організації «Цвіт нації» з електронного урядування пройшли спеціальне навчання і мають відповідні сертифікати.

На даний момент Миколаїв посідає  4 місце в рейтингу відкритих міст. Після реалізації проекту, який пов'язаний з публікацією відкритих даних, наше місто має увійти до трійки лідерів цього рейтингу. 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/240717)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: