Мапа порталу

Андрій Єрмолаєв про протест підприємців: Норми, за якими ми працюємо, приймає міська рада

У понеділок, 17 липня, директор департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції міськради Андрій Єрмолаєв, голова адміністрації Центрального району Олександр Береза ??зустрілися з підприємцями, які у цей день провели на Соборній площі акцію протесту.

За словами протестувальників, вони хочуть легалізувати їх діяльність. На даний момент у них немає ніяких дозвільних документів, які б дали їм можливість торгувати. Однак такі документи у них були ще кілька років тому. Свого часу підприємці подавали заяву на видачу сервітутів. Але до сьогоднішнього часу це питання так і не було вирішено.

Як зазначив Андрій Єрмолаєв, будь-яка діяльність, підприємницька у тому числі, повинна вестися у відповідності до законів та встановлених нормам і правил. І вони повинні суворо дотримуватися. Однак, на жаль, це не завжди відбувається. Частково така ситуація склалася через неврегульованість питання.

 Наприклад, є підприємці, які відповідно до дозвільних документів, можуть займати земельну ділянку певної площі. Але за фактом використовується ділянка, розмір якої значно перевищує гранично допустимі ліміти. Така ситуація, що склалась з атракціонами - у рамках сервітуту можна використовувати земельну ділянку до 50 кв.м, а зазначеним атракціонам необхідно значно більше

Щоб   вирішити цю проблему, необхідно внести зміни до правил оформлення сервітутів. А це повинні зробити депутати міської ради.

Андрій Єрмолаєв запропонував протестувальникам звернутися до народних обранців, щоб вирішити це питання.

- Є порядок, прийнятий депутатами на сесії міської ради. Ви хочете його порушити? - запитав директор департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції міськради.

Крім того, Андрій Єрмолаєв зазначив, що на деяких підприємців, які встановлюють атракціони і тимчасові пересувні торгові точки, нерідко скаржаться городяни.

Після цього Андрій Єрмолаєв, Олександр Береза ??і представники підприємців відвідали засідання постійної депутатської комісії з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв'язку, щоб більш предметно обговорити з народними обранцями порушені питання.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/170717)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: