Мапа порталу

Виконком міськради не ухвалив рішення про підвищення тарифів у маршрутних таксі. Ціна залишається колишньою

У п'ятницю, 14 липня, виконком міської ради  зняв на доопрацювання проект рішення про підняття тарифів на проїзд у маршрутних таксі. За дане рішення  проголосувало більшість членів виконкому.

Так, в ході засідання виконкому,  перед присутніми виступив заступник міського голови Антон Турупалов, який запропонував не підтримувати дане рішення, оскільки методика розрахунку підтверджує витрати перевізника але не описує їх прибуток. 

- Нещодавно у мене була зустріч з керівниками підприємств-перевізників, на якій я наголосив на тому, що якщо у них є  реальний план розрахунків, вони мають його надати, а також неодноразово запрошував їх на профільні комісії та на засідання виконкому. Але зворотного зв'язку на даний момент немає. Вони не можуть пояснити, чому вважають підвищення тарифу необхідним. Таким чином, моя позиція з цього приводу така: без широкого діалогу,  чіткого розрахунку та інформації з боку перевізників про дохідну частину приймати це рішення неможливо. Є пропозиція  підтримати тільки другу частину проекту рішення, яка стосується вартості проїзду у віддалені мікрорайони міста,  до якої спірних питань немає, - зазначив Антон Турупалов.

При цьому, віце-мер додав, що в разі якщо перевізники будуть йти на шантаж і влаштовувати зрив перевезень, міська влада буде розривати договори з ними та пропонуватиме водіям, які не мають свого транспорту, переходити на комунальне підприємство “Миколаївелектротранс”.

- На даний момент в КП “Миколаївелектротранс” ми створюємо усі умови для того, щоб ті водії, які мають бажання працювати,  але не мають свого транспорту переходили працювати на підприємство. Підкреслюю, що якщо в місті будуть випадки невиходу на маршрут, міська влада одразу фіксуватиме номер транспортного засобу та буде розриватиме договори з перевізниками. Сьогодні голосувати потрібно, щоб показати позицію міста в даному питанні, - підкреслив Антон Турупалов.

 

Зазначимо, що згідно зі  змістом проекту, пропонувалося підвищення вартості проїзду в маршрутних таксі міста до 5 гривень, якщо довжина їх маршруту перевищує 10 км. Для школярів ціна встановлюється на рівні 3 гривні 50 копійок. При цьому для жителів приміських мікрорайонів Матвіївка і Велика Корениха пропонується підвищити проїзд до 5 гривень 50 копійок, а в Малу Корениха - до 6 гривень 50 копійок.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/14072017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: