Мапа порталу

«Пасажирський транспорт у Миколаєві повинен бути комунальним», - Олександр Сєнкевич про вирішення транспортної проблеми

Для вирішення наболілої транспортної проблеми необхідно розвивати муніципальний транспорт. Про це у п'ятницю, 14 липня, під час засідання виконкому міської ради заявив мер Миколаєва Олександр Сенкевич.

- Як були претензії до стану рухомого складу, так вони і залишилися. Немає ніякого зворотного зв'язку від працівників цієї сфери. Тому у мене є чітке бачення - пасажирський транспорт у Миколаєві повинен бути комунальним, - сказав Олександр Сєнкевич, зазначивши, що на даний момент міська влада втілює у життя комплекс заходів, спрямованих на розвиток муніципального пасажирського транспорту.

Як підкреслив мер Миколаєва, на даний момент проводяться консультації і переговори з фахівцями Європейського банку реконструкції та розвитку з приводу отримання кредиту, необхідного для придбання нових автобусів великої місткості.

- На сьогодні  ведеться робота з ЄБРР, - сказав Олександр Сєнкевич. - На 10 серпня заплановано візит представників ЄБРР, ми будемо підписувати угоду, після чого вони будуть опрацьовувати безпосередньо виділення грошей. Наступного вівторка у Харкові буде засідати кредитний комітет, який розгляне наше питання. Всі гроші, які ми хочемо взяти в кредит, будуть витрачені на покупку автобусів.

Крім того, на даний момент ведуться переговори й з українськими компаніями, які бажають працювати в Миколаєві на ринку пасажирських перевезень і які пропонують обслуговувати пасажирські маршрути автобусами великої місткості.

- Сьогодні ми ведемо переговори з компаніями з приводу забезпечення роботи в Миколаєві великих автобусів в режимі наземного метро. Вони повинні їздити за графіком. Але вони чекають, щоб зрозуміти, що буде відбуватися з тарифоутворенням в нашому місті. Коли питання вирішиться, вони будуть приймати рішення, заходити в місто чи ні, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Також міська влада веде роботу з однією з компаній, яка має намір провести аналіз пасажиропотоку в Миколаєві. Це важливо для формування економічно обгрунтованого тарифу на перевезення пасажирів.

- Я був в Києві, де проводив переговори з представниками однієї компанії, у якої є бажання провести розрахунок пасажиропотоку в Миколаєві до кінця цього року, - зазначив міський голова.

Крім того, деякі мобільні оператори погодилися надати інформацію, яка допоможе провести об'єктивний аналіз пасажиропотоку.

Міський голова підкреслив, що робота з розвитку муніципального пасажирського транспорту активно ведеться, але він вважає за краще говорити не про перспективу або туманні проекти, а про реальні звершення.

- Це складний процес. Він іде. Але про конкретні дати говорити складно, тому що не все залежить тільки від нас, - додав Олександр Сєнкевич.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/140717)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: