Мапа порталу

Олександр Сєнкевич: Рішення про умови оплати праці міського голови можна було оскаржити в суді, для цього у правоохоронців було майже два роки

Рішення міської ради про присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування та умови оплати праці Миколаївського міського голови, прийняте наприкінці 2015 року, можна було оскаржити в суді. Для цього у правоохоронців було майже 2 роки. Однак з невідомих причин цього зроблено не було.

Про це Олександр Сєнкевич написав на своїй сторінці в Фейсбук.

- Неправомірність рішення можна було оскаржити в суді, для цього з листопада 2015 року у правоохоронців було майже два роки, - додав Олександр Сєнкевич, відзначивши, що протокол про адміністративне правопорушення, можливо, вручили з метою отримання інших балів – у вигляді боротьби з корупцією.  

Крім того, як відзначив міський голова, на сесії міської ради, коли приймалося відповідне рішення, були присутні представники правоохоронних органів, однак від них ніякої реакції не було.

- На першій сесії міської ради були присутні представники правоохоронних органів, серед них очільники місцевої прокуратури та поліції. І ніхто із них за два роки не відреагував не грізним листом, не письмовою вимогою, ні позовом до суду. Що є показовим. Адже правоохоронці, які приходили вручати протокол, приїхали із самого Києва. З чого також можна зробити відповідні висновки. Мені ще цікаво дізнатись, скільки бюджетних коштів було витрачено на відрядження до Миколаєва київських поліцейських, - відзначив Олександр Сєнкевич.

Також  Олександр Сєнкевич звернув увагу на те, що в адміністративному протоколі аргументується, що саме рішення міської ради щодо присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування та умови оплати праці міського голови прийнято у межах законодавства, що підтверджується роз'ясненнями Міністерства соціальної політики.

- У самому звинуваченні аргументується, що рішення міської ради прийнято в межах законодавства, що, власне, підтверджується роз'ясненнями Міністерства соцполітики, - написав міський голова.

Мер звернув увагу  і на той факт, що зазначене рішення міської ради приймалося відкрито, була дотримана процедура, передбачена законодавством.

- Яким чином я, як міський голова, приховав конфлікт інтересів? Якщо в рішенні, яке було роздано усім депутатам, а також і всім присутнім на сесії правоохоронцям  та яке було оприлюднено заздалегідь на сайті Миколаївської міської ради, що давало змогу кожному охочому із ним ознайомитись, а журналістам розповсюдити у засобах масової інформації, було чорним по білому написано “Про присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування та умови оплати праці міського голови”! Чи усі присутні 54 депутати голосували за зарплату якогось іншого міського голови? Або якогось іншого Сєнкевича? Навіть той, хто не зміг прочитати текст даного рішення, міг його почути із вуст заступника мера, яка його повністю зачитувала із трибуни, - підкреслив Олександр Сєнкевич.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: