Мапа порталу

"Економне споживання енергоресурсів - важливо, як ніколи", - віце-мер Олександр Омельчук на відкритті форуму-виставки "PRO ефективність"

У п'ятницю, 23 червня, в Миколаєві стартувала дводенна форум-виставка "PRO ефективність", основна мета якої - розвиток ринку енергоефективних технологій в місті.

У центрі міста на Соборній площі постачальники обладнання з усієї України презентували сучасні технології в галузі енергозбереження та енергоефективності. Увагу городян, перш за все, привертає наймасштабніший експонат - динамічна сонячна електростанція потужністю близько 12 кВт/год, механізм якої протягом дня "стежить" за сонцем, таким чином фотомодулі постійно перебувають під прямим кутом до сонячних променів, що суттєво підвищує ефективність електростанції. На виставці представлено багато цікавого обладнання і технічних новинок, від твердопаливних котлів і альтернативних систем опалення, систем утеплення фасадів до обладнання для вітроенергетики тощо.

Учасників та гостей форуму привітав перший заступник міського голови Андрій Дадівєрін, який закликав миколаївців отримати від заходу максимум корисної інформації про технології, що дозволяють економити кошти та енергоресурси, приносять в наше життя комфорт і функціональність.

- У Миколаєві такий захід проводиться вперше, - зазначив заступник міського голови Олександр Омельчук. - Енергоефективність - специфічний напрямок, яке місто обрало для себе два роки тому. Два роки важкої роботи, суперечок, дискусій. Істина в тому, що питання енергоефективності сьогодні дуже актуальні. На даний момент проведена велика робота - прийнята програма "Теплий Миколаїв", передбачено фінансування. З кожним роком питання споживання енергоресурсів ставатиме ще більш актуальним. Ще вчора треба було думати, як економніше використовувати ресурси, а кошти, витрачені на оплату платіжок, направляти на будівництво нових соціальних об'єктів і рішення проблем городян.

Олександр Омельчук подякував за співпрацю співорганізаторам форуму, компанії "Solar Service" і її керівнику Дмитру Колосовському, окремі слова подяки віце-мер адресував співробітникам департаменту енергетики, енергозбереження та впровадження інноваційних технологій міської ради.

- Це не тільки виставка, де представлена широка палітра технічних рішень в питаннях енергоефективності. Сьогодні можна взяти участь в експертних дискусіях, ввечері в літньому кінотеатрі подивитися тематичні фільми. В суботу ми запросили представників ОСББ міста Миколаєва, щоб вони могли ознайомитися з пропозиціями банків по "теплим кредитам". Ми повинні запустити ці процеси в місті і вже до кінця року показати результат, - заявив віце-мер.

Нагадаємо, форум-виставка "PRO ефективність" буде працювати з 23 по 24 червня, протягом двох днів городян чекають цікаві зустрічі і корисні контакти.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/energo)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: