Мапа порталу

"Якщо Миколаїв оголосить тендер на закупівлю автобусів і електротранспорту, ми готові взяти в ньому участь", - Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокіл

У п'ятницю, 16 червня, мер Олександр Сєнкевич зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Ігорем Соколом, Генеральним консулом Республіки Білорусь в Одесі Володимиром Чехловим та Першим секретарем Посольства Республіки Білорусь в Україні Олексієм Понкратєнко.

В ході зустрічі сторони обговорили питання всебічного співробітництва між Миколаєвом і Республікою Білорусь, зокрема, в галузі промисловості й виробництва транспорту, у сфері розвитку побратимських і дружніх відносин.

Так, Олександр Сєнкевич презентував інвестиційний потенціал закордонним гостям, акцентував їх увагу на головних напрямках розвитку Миколаєва на найближчий час і розповів про готовність підтримати білоруські бізнес-проекти на території Миколаєва.

- Миколаїв славиться своїми портами. Так, у 2016 році пройшла перевалка вантажів кількістю близько 40 млн тонн. У нас є своя індустріальна зона, зона торгівлі і виробництва. Одним із прикладів успішних підприємств, відомих на міжнародному рівні - Нібулон, лідер аграрного ринку серед сільгосппідприємств. Я завжди готовий підтримати бізнес ідеї, проекти, будівництво виробничих об'єктів. Ми розуміємо, що нам потрібен ефективний технологічний кластер. У місті розташовані також університети, які готують хороші професійні кадри. В рамках реформи децентралізації в комунальну власність місту передають зараз і професійні технічні училища. Створення нових робочих місць - наш пріоритет, - сказав мер.

Також Олександр Сєнкевич розповів про співпрацю Миколаєва з Європейським банком реконструкції та розвитку, в рамках якого міська влада планує закупити громадський транспорт для міста.

У свою чергу Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокіл зазначив, що підтримує співпрацю України з Європейським банком, а також підкреслив, що в Білорусі функціонують компанії, які випускають автобуси та електротранспорт, і в разі оголошення тендеру на закупівлю транспорту вони готові взяти в ньому участь.

- Миколаїв для нас особливе місто, тут функціонує два конвеєри по збірці білоруських тракторів і комбайнів. Приводом для зустрічі послужила і гуманітарна зацікавленість. У Миколаєві знаходиться велика діаспора білорусів, також незабаром тут пройдуть дні Білорусії. Для нашої країни співробітництво з Україною і з Миколаєвом, зокрема, є стратегічним, - резюмував Ігор Сокіл.

Відзначимо, що в рамках візиту до Миколаєва гості також відвідають Миколаївський краєзнавчий музей, якому планують передати цінні експонати.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/16062017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: