Мапа порталу

Олександр Сєнкевич закликав миколаївців створювати ОСББ

У понеділок, 29 травня, біля кіноконцертного залу «Юність» Олександр Сєнкевич, звітуючи про свою діяльність перед миколаївцями, закликав городян створювати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. На думку мера, ОСББ дозволяє ефективно використовувати гроші, зібрані за утримання житла та прибудинкової території, розвивати житловий фонд.

- Я закликаю всіх створювати ОСББ. Адже у разі, якщо ви створюєте ОСББ, гроші, які платяться за утримання будинку, накопичуються на рахунку. І мешканці кожного будинку мають можливість розподіляти ці гроші, куди вважатимуть за потрібне, контролювати якість послуг, що надаються, - сказав Олександр Сєнкевич.

Мер Миколаєва підкреслив, що міська влада буде надавати всебічну допомогу об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, виділяючи фінансування на ремонт житлового фонду, а також реалізацію інших проектів, пов'язаних з розвитком ОСББ. Крім того, в департаменті ЖКГ щотижня проводять навчальні семінари для представників ОСББ.

- Будинкам, у яких створюються ОСББ, міська влада буде надавати допомогу в першу чергу, - підкреслив Олександр Сєнкевич.

Він звернув увагу на те, що городяни активніше стали брати на себе відповідальність за своє житло. Про це свідчить той факт, що за минулий рік у Миколаєві з'явилося більше ОСББ, ніж за усі роки незалежності нашої країни.

- За 25 років незалежності у місті Миколаєві було створено 250 ОСББ. А у 2016 році було створено 354 таких об'єднань, - зазначив міський голова.

  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/300517)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: