Мапа порталу

Олександр Сєнкевич вважає, що АМПУ потрібно шукати інше місце для звалища ґрунту

У понеділок, 29 травня, в Миколаївській обласній державній адміністрації відбулася нарада стосовно днопоглиблювальних робіт, які проводить "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) в акваторії Миколаєва.

Засідання відбулося за участі міського голови Олександра Сєнкевича, заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Віталія Кіндратіва, представників адміністрації морських портів, Держгідрографії, Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря, філії «Дельта-лоцман», управління Державного агентства рибного господарства та управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОДА.

Так, начальник відділу гідротехнічних споруд Миколаївського морського порту Наталія Пирогова повідомила, що всі документи підтверджують дозвіл на проведення днопоглиблювальних робіт та зазначила, що зміна місця звалища призведе до значного подорожчання виконання робіт.

- Дозвіл є, узгодження агентства рибного господарства теж є, громадськість була поставлена до відома, були надруковані оголошення в ЗМІ. Будь-яких звернень, зауважень до адміністрації порту не надходило, - зазначила Наталія Пирогова.

В ході наради стало відомо, що Олександр Сєнкевич має намір провести зустріч з керівництвом АМПУ, щоб обговорити ситуацію, що склалася і прийняти рішення про вибір нового місця для звалища ґрунту.

Так, Олександр Сєнкевич сказав, що місто не отримує від портів ніякої вигоди та запропонував зупинити роботи, переробити проектно-кошторисну документацію і вибрати інше місце для звалища.

- Міська влада домовилась з головою АМПУ про те, що поки ми не вирішимо питання за круглим столом, роботи не будуть розпочаті. Але сьогодні маємо інформацію, що роботи продовжуються знову. Відбувається забруднення акваторії Миколаєва. Щодо додаткових фінансових затрат АМПУ при зміні місця для звалища, хочу підкреслити, що підприємство збирає портові збори, ніяких проблем не повинно бути. Сьогодні місто отримує від портів розбиті дороги і забруднену акваторію. Добре, що порти створюють робочі місця, люди працюють, однак, для місцевих бюджетів ніяких надходжень немає. Скидати донні відходи біля рекреаційної зони, де займаються діти, не можна, - сказав мер.

Також міський голова звернувся до АМПУ з проханням опублікувати в доступному вигляді інформацію щодо портових зборів, які були зібрані в 2016 році.

- В рекреаційній зоні міста проводяться роботи, які з нами не погоджувалися. Такі роботи варто проводити на глибших звалищах – їх у нас достатньо. Потрібно зупинити роботи, дочекатися доки риба зійде з нересту. Змінити кошторисну документацію і зробити вивіз ґрунтів  туди, де не буде негативних наслідків для міст

В результаті, присутні дійшли висновку, що днопоглиблювальні роботи слід зупинити до моменту прийняття остаточного рішення з цього питання. Крім того, запланована перевірка діяльності підприємства по днопоглибленню на акваторії морського порту та складуванню ґрунтів на підводному відвалі №XI.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

Фото Миколаївської ОДА

IMAGE FOLDER (/files/News/30052017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: