Мапа порталу

У місті Миколаєві пройшов І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

У місті Миколаєві пройшов І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Всеукраїнська гра «Сокіл» («Джура») зарекомендувала себе як найбільш популярна форма позашкільної роботи з виховання молоді та підтвердила дієвість і ефективність такої форми виховання підростаючого покоління.

На базі цієї гри фактично сформувалася загальноукраїнська система національно-патріотичного виховання української молоді. Виховна система «Джури» включає в себе постійну навчально-виховну роботу в кожній школі протягом усього навчального року, дає можливість залучити до спільної дії учнів, педагогів, батьків, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій. Така форма виховної роботи з учнівською молоддю є надзвичайно ефективною та актуальною – особливо якщо взяти до уваги складні військово-політичні умови, що нині склалися в Україні. Високий рівень обороноздатності України може бути забезпечений не стільки новітніми зразками зброї, як, у першу чергу, високим рівнем патріотизму громадян, наявністю у них потрібних умінь та навичок із загальновійськових дисциплін, вміння зберегти своє життя і здоров’я в умовах надзвичайної ситуації.

У 2017 році заходи щодо впровадження Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в навчальні заклади проводяться відповідно до Указу Президента України від 12.06.2015 № 334 «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді», а також розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 № 898-р «Про затвердження плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді на 2017 рік».

З метою виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої свідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості - в цьому році у Миколаєві запроваджено проведення І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який складається з двох турів – районного та міського.

І тур І (міського) етапу гри «Сокіл» («Джура») проходив з 25 квітня по 27 квітня 2017 року. Переможцями цього туру стали: ЗОШ №20, 31, 33, 39, 40, 47, 50, 51, 56, 57, ММК, гімназія № 2.

Координаторами ІІ туру І (міського) етапу гри «Сокіл» («Джура») став Клуб юних моряків з флотилією, на базі якого з 17 по 19 травня 2017 року проводились триденні  збори.

17 травня відбулася урочиста церемонія відкриття ІІ туру змагань. Багато щирих та добрих слів було сказано почесними гостями. Миколаївський міський голова О.Ф. Сєнкевич привітав учасників змагань та побажав їм сил, наснаги та перемог; начальник управління освіти Миколаївської міської ради Г.І. Деркач також побажала бойового настрою, натхнення та успіхів. Привітати учасників прийшли воїни - учасники АТО, представники територіальної козацької громади м. Миколаєва, представники громадських організацій та учнівська молодь.

Після урочистого відкриття учасники змагань демонстрували навички стройової підготовки у конкурсі «Впоряд».

Змагання другого дня пройшли на території Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг. Програма була різноманітною. Наскільки готові юні «джури» до козацького життя, показали конкурси: «Стрільба з пневматичної гвинтівки», «Підтягування», «Згинання/розгинання рук в упорі лежачи», козацький боулінг «Перекотиполе», «Метання гранати» та «Рятівник».

Технічну підготовку у подоланні перешкод, орієнтування в лісосмузі, вміння розвідки показало змагання на туристській смузі перешкод, що потребувало від учасників вміння орієнтуватися за картою. Смуга складалася з дванадцяти контрольних пунктів, котрі необхідно було знайти. Крім того, на кожному пункті потрібно було виконати відповідне завдання.

Другий день змагань був дуже важким, насиченим, але наприкінці дня юні «джури» запевнили, що зовсім не втомлені, а все ще сповнені  сил  та енергії.

19 травня 2017 року юні учасники гри показали інтелектуальні здібності на вікторині з історії України, козаки продемонстрували показовий виступ та відбулося закриття ІІ туру І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

За підсумками змагань переможцями стали:

1 місце – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №31;

2 місце - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20;

3 місце - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №33.

Начальник управління освіти Ганна Деркач нагородила переможців та звернулася до них з привітальним словом, побажала подальших успіхів і натхнення.

Член ради козацьких отаманів України, керівник Миколаївського обласного громадського штабу гри «Сокіл» («Джура») С.М. Параскун нагородив учасників грамотами за особисті здобутки.

Переможець міського етапу - ЗОШ №31 - буде представляти м. Миколаїв на ІІ (обласному) етапі гри «Сокіл» («Джура»), що відбудеться з 5 по 9 червня 2017 року.

Управління освіти міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/dgura)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: