Мапа порталу

Команда юних туристів-краєзнавців Заводського району зайняла І місце у обласних змаганнях

З 18 по 22 травня 2017 року в урочищі Мар`ївське Баштанського району Миколаївської області відбувся обласний зліт-змагання юних туристів-краєзнавців. Команду Заводського району представляв Будинок дитячої та юнацької творчості (керівники Марія Ткаченко, Юрій Колісніченко). Участь команди в обласних змаганнях стала можливою завдяки підтримці адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради (голова адміністрації Заводського району Віктор Дмитрук) та депутата Миколаївської міської ради В’ячеслава Карцева.

Змагання складалися з наступних видів: «Експедиційно-краєзнавчий маршрут» (ЕКМ), «Туристсько-краєзнавче орієнтування» (ТКО), «Творчі майстерні» (ТМ), «Конкурсна програма».

Команда рухалася у заданому напрямку, зупиняючись на певних краєзнавчих станціях для виконання завдань. На станції «Екологічне краєзнавство» юні дослідники давали характеристику лікарським рослинам, на станції «Ерудит» визначали природні об’єкти Миколаївської області за поданою характеристикою та вказували їх місцезнаходження на карті, на станції «Географічне краєзнавство» визначали топографічні знаки, азимут та формулу лісу, станція «Геологія» передбачала перевірку знань стосовно корисних копалин та мінералів.

Крім того, учасники проходили ряд туристичних етапів: «Траверс схилу»», «Навісна переправа», «Спуск-підйом по-спортивному», «В’язання вузлів».

Конкурсна програма включала в себе ряд конкурсів: «Конкурс-презентація», «Конкурс на кращий табір», «Краєзнавча естафета», «Інтелектуальна вікторина», «Народний обряд».

Команда Заводського району виборола І місце на дистанції ТКО, ІІ місце на дистанції ЕКМ-1, І місце на дистанції ЕКМ-ІІ,  І місце у виді «Конкурсна програма». В особистому заліку під час захисту пошукових проектів І місце здобула Казанцева Ярослава під час роботи творчої майстерні «Екологічне краєзнавство», Якубець Костянтин – «Геологічне краєзнавство», Гіржева Єлизавета – «Історичне краєзнавство», Гергіль Іван - «Географічне краєзнавство», Доценко Олександр – «Культура рідного краю», Прасолова Єлизавета – «Етнографічне краєзнавство».

В результаті напруженої боротьби І місце у загальнокомандному заліку обласного зльоту-змаганнь юних туристів-краєзнавців посіла команда БДЮТ Заводського району м. Миколаєва (керівник Марія Ткаченко). Поздоровляємо переможців!

 

 

Адміністрація Заводського району

IMAGE FOLDER (/files/News/kraeved)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: