Мапа порталу

Олександр Сєнкевич: Частина портових зборів повинна поповнювати міський бюджет

Частина портових зборів повинна залишатися у міському бюджеті. Про це у середу, 24 травня, у ході круглого столу "Новітня історія українського суднобудування" заявив мер Олександр Сєнкевич.

- Миколаївський порт є одним з найдорожчих у світі з суднозаходів, - сказав Олександр Сєнкевич. - Це ніяк не підвищує нашу конкурентоспроможність. І говорить про те, що, якщо ми будемо прикладати максимум зусиль, вантажопотік не підвищиться. Тому для нас дуже важливо, щоб Адміністрація морських портів України прислухалася до місцевих громад і знизила портові збори. Якби знизили збори, ми б могли конкурувати і бути активним гравцем на цьому ринку.

Крім того, Олександр Сєнкевич відзначив, що місто нічого не отримує від портових зборів. А було б логічно, щоб частина відрахувань йшла до бюджету Миколаєва. Ці гроші можна було б спрямувати на розвиток міської інфраструктури.

- Повинен сказати, що ми не отримуємо жодної копійки від портових зборів. Але ми б хотіли отримувати хоча б 50 центів, які б витратили на розвиток інфраструктури. Це були б цільові кошти. Тоді для Миколаєва з'явився б сенс розвивати портову інфраструктуру. Тому разом з представниками портової інфраструктури необхідно активно працювати над тим, щоб частина портових зборів залишалася у місцевому бюджеті. Це і є ідея децентралізації, - сказав Олександр Сєнкевич.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/250517)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: