Мапа порталу

Олександр Сєнкевич: Створення Адміністрації внутрішніх водних шляхів України йде врозріз з ідеєю децентралізації

Створення Адміністрації внутрішніх водних шляхів України не відповідало б духу і принципам децентралізації, курс на яку взяла наша держава. Про це у середу, 24 травня, у ході круглого столу "Новітня історія українського суднобудування" заявив мер Олександр Сєнкевич.

- Нещодавно з міськими головами Херсона, Черкас, Канева, Кременчука ми обговорювали законопроект № 2475. Наше місто виступило проти того, щоб впроваджувати цей законопроект. Впевнений у тому, що якщо річка зараз не «працює», то, створюючи додаткове фінансове навантаження в якості додаткових податків, ми не те, що не будемо розвивати, а взагалі вб'ємо бажання інвесторів вкладати кошти у розвиток внутрішнього водного транспорту. Тому разом з іншими мерами я підтримував роботу, спрямовану на те, щоб цей законопроект не був підтриманий у Верховній Раді, - сказав Олександр Сэнкевич. - Створення додаткової організації, як Адміністрація внутрішніх водних шляхів йде врозріз з ідеєю децентралізації. Те, що ми намагаємося децентралізувати, навпаки централізується.

Крім того, як підкреслив мер, законопроектом № 2475, яким передбачається створення Адміністрації внутрішніх водних шляхів, пропонується запровадження ще й річкового збору, який би поповнював виключно державний бюджет. А це також не відповідало б принципам децентралізації.

- Я знаю, наша позиція підтримується і Миколаївською, і Херсонською, і Запорізькою, і Дніпропетровською, і Черкаською областями. Разом з обласними адміністраціями ми були проти цього, - відзначив міський голова. 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/250517)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: