Мапа порталу

"Децентралізація системи опалення для Миколаєва перспективна: серед переваг - залучення інвестицій та зниження тарифу на тепло", - віце-мер Олександр Омельчук

У середу, 17 травня, заступник міського голови Олександр Омельчук розповів, яким чином буде опрацьовано доручення мера щодо диверсифікації генерації тепла для бюджетних установ, в першу чергу, для дитячих садків, шкіл та лікарень. Про це йшла мова у ході засідання постійної комісії з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку міської ради.

Враховуючи досвід роботи, відзначу, що є такі бюджетні заклади, у тому числі навчальні, де існуюча система теплопостачання застаріла та в принципі була спроектована таким чином, що з самого початку не могла виконувати свої функції, - розповів Олександр Омельчук. - Також до прийняття відповідного рішення міську владу підштовхнула ситуація з різким зниженням температури наприкінці квітня поточного року.  У навчальних закладах довелося оголосити тимчасові канікули, адже, щоб заново запустити загальноміську систему опалення, знадобилося б не менше тижня.

Віце-мер додав, що альтернативними системами опалення вже успішно користуються деякі школи та лікарні у Миколаєві.

Наприклад, у міській дитячій лікарні №2, що на вул. Рюміна, вже протягом року функціонує альтернативна котельна. Це суттєво вплинуло на комфорт маленьких пацієнтів медичного закладу, - відзначив Олександр Омельчук. - Саме тому кожен випадок можливої установки автономної системи опалення у бюджетних закладах Миколаєва буде ретельно вивчений, а кожне проектне рішення - узгоджене з підприємством "Миколаївоблтеплоенерго".  

Заступник міського голови підкреслив, що вважає децентралізацію системи опалення перспективною для нашого міста, адже вона дозволить у найкоротші терміни залучити інвестиції для розвитку цього бізнесу.

Він і так вже починає розвиватися, але ще досить невпевнено. Якщо позиція міської влади сприятиме створенню відповідних умов для інвесторів, це дозволить швидко створити комфортні умови в наших школах. Більше того, згідно із законодавством, такі компанії зобов’язані встановлювати тариф як мінімум на 10% менший, ніж у центральних теплогенеруючих підприємств, - відзначив Олександр Омельчук.

При цьому він додав, що робота з вивчення доцільності запровадження автономного опалення у закладах бюджетної сфери вже розпочалася і найближчим часом буде представлено ймовірний перелік об’єктів, на яких можна встановити електричні, газові котельні чи котельні на альтернативному паливі.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/dec)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: