Мапа порталу

Олександр Сєнкевич урочисто відкрив бюст-пам’ятник засновнику Південнослов'янського пансіону - Тодору Мінкову

Миколаївській міський голова Олександр Сєнкевич прийняв участь у ювілейних святкуваннях, присвячених 150-річчю заснування Південнослов’янського пансіону, та урочисто відкрив бюст-пам’ятник видатному болгарському педагогу, діячу Болгарського національного відродження, засновнику Південнослов'янського пансіону - Тодору Мінкову.

Так, у п’ятницю, 21 квітня, у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї "Старофлотські казарми" відбулася конференція, присвячена відкриттю бюста-памятника. На заході були присутні міський голова, президент асоціації болгар України Антон Кіссе, директор Миколаївського обласного краєзнавчого музею Володимир Михайлов, ректор ЧНУ імені Петра Могили Леонід Клименко, народні депутати України Тарас Кремінь та Ігор Бриченко, почесні гості свята.

Олександр Сєнкевич привітав присутніх зі святом та зауважив, що люди завжди повинні поважати свої звичаї, традиції та пам'ятати  історію свого роду.

- Нам є чим пишатися, тому що в Миколаєві народилось чимало видатних людей, які внесли великий вклад у становлення і розвиток міста. Я завжди кажу: "Найголовніше  - це людина". Мені дуже приємно бути присутнім на цьому святі, відчувати, що Миколаїв починає вивчати свою історію, бо міста і країни, які не пам'ятають свою історію, не мають майбутнього,  - сказав він.

Автором бюсту Тодора Мінкова став Юрій Макушин. Він зазначив, що мав мало матеріалу, з якого можна було відтворити обличчя видатного миколаївця, але він намагався передати в образі його сильні якості, про які він дізнався із бібліографічних довідок про Мінкова. Після цього міський голова урочисто відкрив бюст Тодора Мінкова.

Зазначимо, що в рамках ювілейних святкувань відбудеться культурна програма для учасників урочистостей і конференції. Так, 22 квітня планується огляд культурних та історичних пам'яток Миколаєва, прогулянка на катері по річці Південний Буг, екскурсія в етнічне болгарське поселення Тернівка та святковий концерт з нагоди  150-річчя заснування Південнослов’янського пансіону Тодора Мінкова.

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/21042017_11)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: