Мапа порталу

Олександр Сєнкевич розповів про кроки, які необхідно вживати, щоб створювались і успішно розвивались індустріальні парки

У середу, 19 квітня, під головуванням Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича пройшло засідання Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України. У заході взяли участь мери міст Миколаївської області, а також народний депутат України Тарас Кремінь.

Олександр Сєнкевич розповів про кроки, які необхідно вживати, щоб створювались і успішно розвивались індустріальні парки.

- Індустріальні парки можуть сьогодні «витягнути» наші міські та приміські території. Але у бізнесменів немає мотивації, - сказав Олександр Сєнкевич. - Індустріальні парки запустяться, коли інвесторові буде зрозуміла його вигода. Візьмемо, наприклад, досвід Польщі. Там підприємства діляться на малі, середні та великі, в залежності від кількості працевлаштованих людей. І коли створюються підприємства, інвестору компенсують, наприклад, 50 відсотків, це якщо мале підприємство, якщо підприємство середнє, компенсують 60 відсотків, а якщо велике - 70 відсотків витрат на будівництво підприємства. Витрати компенсують за допомогою податкового кредиту. Тобто, якщо інвестор побудував за мільйон завод, йому повернуть 700 тисяч в якості податків, які сплачуються.

Як зазначив Миколаївський міський голова, для того, щоб успішно функціонували індустріальні парки, необхідно створювати сприятливі для інвесторів умови, зробити так, щоб бізнесу було вигідно будувати такі парки саме в Україні.

Під час засідання також пройшло обговорення актуальних питань розвитку міст України і подальшої спільної роботи.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/200417)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: