Мапа порталу

Олександр Сєнкевич взяв участь у відкритті виставки творчих робіт, присвяченої 100-річчю з дня народження Тетяни Яблонської

У п'ятницю, 17 лютого, в Миколаєві відкрилася виставка живопису та скульптури, присвячена 100-річчю від дня народження відомої української художниці Тетяни Яблонської.
Свої роботи, що поєднують різні жанри української творчості, в виставковому залі «Будинку художника» представили майстри живопису і скульптури, члени Київської організації Національної Спілки художників України.
У відкритті взяли участь міський голова Олександр Сєнкевич, Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Герт Антсу, народний депутат України Андрій Вадатурський, голова Миколаївської обласної організації Національної спілки художників Олег Приходько, начальник управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації Михайло Димитров.
Мер звернувся до гостей заходу, зазначивши, що йому дуже приємно вітати київських митців у Миколаєві.
- Ця виставка для нас як промінчик сонця в світлі нинішніх подій в державі: економічних проблем, військових дій на сході. Варто пам'ятати, що культура - це душа народу. Дякую вам за те, що привезли до нашого міста частинку себе! - сказав Олександр Сєнкевич.
Голова Київської організації Національної спілки художників України Віктор Коновал представив авторів - учасників виставки. Серед них художники Юрій Шевченко, Петро Зікунов, скульптор Ігор Глухенький, мистецтвознавець Анна Ярова.
Віктор Коновал вручив міському голові подарунок, каталог українських художників, і подякував за увагу до галузі культури.
- Колись ми аналізували передвиборні програми політичних партій, і в жодній з них не було ні слова про культуру. Якщо місто дбатиме про культуру - у нього великі перспективи, - зазначив відомий український скульптор.

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/vistavkayablonskoy)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: