Мапа порталу

Вибором місця для будівництва нового міського кладовища займеться робоча депутатська група

 Питання вибору місця для будівництва нового кладовища буде вирішувати міська рада і тільки після громадських слухань. Про це в четвер, 16 лютого, сказав мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

- Жодна людина не має права самостійно вирішувати, де розміщувати кладовищі, - додав міський голова.

Він зазначив, що питання вибору нового місця під кладовище стоїть дуже гостро, але при цьому закликав вирішувати його дуже виважено і продумано.

 - Я прошу вирішити це питання з холодною головою і відкритим серцем. У мене немає принципового бажання розміщувати в якомусь певному місці кладовище, - сказав Олександр Сєнкевич.

Як додав директор КП «Миколаївська ритуальна служба» Михайло Трофанюк, на даний момент померлих ховають лише на Новоматвіївському кладовищі, а на інших цвинтарях здійснюється лише підхоронення. Але проблема у тому, що через 3 місяці Новоматвіївське кладовище також буде переповнене.

- Я готовий сказати про мінімум 3 місяці, протягом яких померлі миколаївці будуть забезпечені місцями на кладовищі. На даному етапі поховання проводяться на Мішковському, Балабанівському, Жуковському і на Новоматвіївському кладовищах. З них статус відкритого кладовища, де роблять нові поховання, має одне Новоматвіївське  кладовище. На інших же кладовищах проводяться підхоронення до вже існуючих поховань, - розповів Михайло Трофанюк.

При цьому мер Миколаєва зазначив, що міська влада веде роботу, спрямовану на розширення Калинівського кладовища, де можна було б ховати померлих миколаївців:

- Зараз ведуться переговори з Міністерством оборони, розробляється документація для того, щоб додатково виділити там 10 гектарів з земель Міністерства оборони. На даний момент йде підготовка документів для Кабінету Міністрів, щоб передати землі Міністерства оборони. Але, знову ж таки, треба буде пояснити мешканцям села Калинівка, що той цвинтар планують використовувати для поховання померлих мешканців Калинівки та Миколаєва.

Міський голова Олександр Сєнкевич запропонував створити робочу групу, до якої увійшли б по 2 депутата від кожної фракції. Вона повинна буде розпочати розгляд питання будівництва нового міського кладовища.

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/160217)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: