Мапа порталу

У Миколаєві презентували систему GPS-моніторингу пасажирського транспорту та обладнання "розумних" транспортних зупинок

Вчора, 9 лютого, у мерії відбулася презентація системи GPS-моніторингу пасажирського транспорту та обладнання "розумних" транспортних зупинок. Власні новітні розробки та напрацювання пропонує Миколаєву ТОВ "Дозор Україна" (м. Житомир).

У зустрічі, що була організована за сприяння радника міського голови з транспортної інфраструктури Дениса Барашковського, взяли участь мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, заступник міського голови Антон Турупалов, директор КУ "Агенція розвитку Миколаєва" Василь Гошовський, заступник директора КП "ЕЛУ автодоріг" Ярослав Захаренко, директор КП "Міський інформаційно-обчислювальний центр" Євген Богаченко, менеджер проектів КУ "Агенція розвитку Миколаєва" Денис Моляка.

Представники ТОВ "Дозор Україна" Влад Пучич та Андрій Умінський розповіли, що компанія на сьогодні має найбільший досвід у сфері моніторингу міського пасажирського транспорту та працює в семи містах України.

- Крім моніторингу власне пасажирського транспорту, ми пропонуємо встановлення додаткового обладнання й розширення функцій. Так, є можливість інтеграції з "електронним квитком" і обидві великі компанії в Україні, які впроваджують систему "електронного квитка", є нашими партнерами, - зазначив Влад Пучич. - Така система дозволяє дослідити пасажирообіг і вибудувати транспортну модель міста на основі цих даних. Крім того, у нас працює автоінформатор, який оголошує назви зупинок, є можливість встановлення і роздачі безкоштовного wi-fi, ідентифікації персоналу та обліку його робочого часу, багато інших функцій.

Крім GPS-моніторингу пасажирського транспорту, ТОВ "Дозор Україна" займається побудовою інфраструктури, зокрема, транспортних зупинок. У роботі використовують досвід Чехії, Німеччини. Втілення проекту "розумні" зупинки розпочали у власному місті - Житомирі, на вулицях якого ще у 2013 році почали з’являтися нові конструкції. Центральним елементом "розумної" зупинки є табло прогнозування часу прибуття транспорту, вона обладнана безкоштовнимv wi-fi, встановлено дві відеокамери, сигнал з яких подається в єдину систему "Безпечне місто", роздільні контейнери для сміття, розміщено карту маршрутів, є можливість підзарядки мобільних пристроїв.

Представники компанії презентували також можливість розробки онлайн-додатку для гостей і мешканців міста, який міститиме всі міські маршрути, фактичний час перебування пасажирського транспорту, розклад руху.

За словами Дениса Барашковського, новітні розробки ТОВ "Дозор Україна" дуже цікаві для Миколаєва. Учасники презентації обговорили чимало питань, зокрема, стосовно вартості трафіку, можливості установлення кількох зупиночних комплексів у місті на безкоштовній основі. На думку радника мера з транспортної інфраструктури, ця зустріч може стати початком серйозної співпраці.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/gpsmonitoring)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: