Мапа порталу

Пуск тепла почнеться завтра або навіть сьогодні ввечері. Місто чекає номінацію на поставку газу

Як повідомив заступник міського голови Валентин Гайдаржи, договори з НАК "Нафтогаз України" підписані.

 - Сьогодні керівники миколаївських теплопостачальних організацій повідомили, що договори з НАК "Нафтогаз України" підписані, - говорить Валентин Гайдаржи. - Чекаємо до кінця робочого дня, у крайньому випадку завтра з ранку в електронному реєстрі номінацію на поставку газу. Це є обов'язковою умовою для відкриття засувок на котельнях і Миколаївській ТЕЦ. І тепловики, і житлово-експлуатаційні організації готові до подачі тепла, в тому числі і в нічний час. Протягом 5-7 днів всі споживачі отримають опалення нормальної якості. Сподіваємося, під час пуску тепла на Миколаївській ТЕЦ, в районних і вбудованих котельнях ОКП "Миколаевоблтеплоенерго" проблем і збоїв не буде. Дано доручення в першу чергу підключати котельні, які живлять максимум соціальних об'єктів.

Валентин Васильович також розповів, що розпорядження міського голови про початок опалювального сезону на об'єктах соціально-культурної сфери було подпісано 13 жовтня. На той момент була запущена частина власних котелень. 17 жовтня було розпорядження міського голови про початок опалювального сезону для всіх об'єктів.

- Технічно місто Миколаїв готове, тепловики заповнили системи. Основна проблема, через яку населення до сьогоднішнього дня не отримало теплову енергію, відсутність договірних відносин ОКП "Миколаївоблтеплоенерго", "Миколаївська ТЕЦ" з НАК "Нафтогаз України", - пояснив Валентин Гайдаржи. - Миколаївські тепловики мають заборгованість за природний газ близько 40 млн. грн. - у цілому зі штрафними санкціями. Місцевий і обласний бюджет заборгованості по теплу не мають, в основному це борги нашого населення. Залежно від надходжень коштів на розрахунковий рахунок підприємств борги перед НАК "Нафтогаз України" будуть погашатися.

65 автономних котелень на об'єктах соціально-культурної сфери Миколаєва вже запущені. У Миколаєві 30 відсотків шкіл і 20 відсотків садків вже з теплими батареями. Є опалення в половині міських лікарень, в пологових будинках №№ 1,3.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/596)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: