Мапа порталу

У Миколаєві затвердили порядок функціонування лінії з сортування побутових відходів та умови конкурсу

Під час сесії Миколаївської міськради депутати підтримали рішення Про затвердження Порядку функціонування комплексу з сортування побутових відходів у м. Миколаєві.
 
Як зауважив доповідач - перший заступник директора департаменту ЖКГ Ігор Набатов, це рішення є фундаментальним для нашого міста. Проєкт передбачає затвердження порядку функціонування сортувальної лінії для відходів, що утворилися в Миколаєві, і порядок визначення суб?єкту сортування на території міста.
 
“Якщо рішення буде затверджене, проятом 10 днів буде оголошено конкурс на визначення сб?єкту сортування. Після його завершення переможець буде зобов?язаний побудувати сортувальну лінію поблизу полігону твердих побутових відходів. А місто, в свою чергу, має забезпечити його відходами, які збираються на території Миколаєва”.
 
Набатов зупинився на одному з найвагоміших плюсів для міста внаслідок роботи такої лінії: кількість відходів, які будуть захоронюватись на території полігону ТПВ значно зменшиться. А саме: зі 100 до 30 відсотків.
 
На уточнююче запитання міського голови Олександра Сєнкевича доповідач додав, що конкурс триватиме протягом 30 днів, після чого на суд депутатів винесуть питання про затвердження договору з обраним суб?єктом сортування. Отже, резюмував мер, цей процес відбувається публічно та максимально прозоро.
 
Під час голосування рішення було підтримано депутатами.

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: