Мапа порталу

У Миколаєві відбулась нарада щодо гуманітарного розмінування

У Миколаєві відбулася нарада з представниками гуманітарної організації DCA, під час якої обговорили технічне обстеження території Миколаєва з метою виявлення вибухонебезпечних предметів.   

Провів захід перший заступник міського голови Віталій Луков, у ньому також взяли участь керівника районних адміністрацій міської ради. 

DCA є оператором гуманітарного розмінування та має сертифікат на відповідну діяльність.  З червня поточного року організація працює у нашому місті – її фахівці перевіряють локації, які є потенційно небезпечними, оскільки зазнавали обстрілів з боку російських агресорів.

Як розповів представник  DCA Іван Кубрак, організація вже провела технічне обстеження 11 територій, ще раніше 15 локацій перевірило ДСНС. У підсумку на 8 виявлено вибухонебезпечні предмети. 

Місця виявлення вибухонебезпечних предметів промарковано попереджувальними знаками «НЕБЕЗПЕЧНО МІНИ».  Їх будуть розміновано силами DCA. 

Такі локації ні в якому разі не можна відвідувати, оскільки виявлені там страшні залишки війни несуть загрозу для життя та здоров’я людей, наголошують фахівці. 

При цьому закликають не чіпати і самі попереджувальні знаки, підкреслюючи, що вони встановлені, аби попередити трагедію. Вже зафіксовано випадки, коли люди, нехтуючи власною безпекою та безпекою оточуючих, прибирають таблички. 

Наразі робота з обстеження території Миколаєва триває. 

За словами Івана Кубрака, організація перевіряє 4 потенційно небезпечні локації. Згодом фахівці будуть працювати на ще восьми територіях, які можуть бути забрудненими вибухонебезпечними предметами. Тому є вірогідність, що перелік замінованих локацій буде розширюватися.

Віталій Луков подякував за роботу, зазначивши, що міська влада готова надати усю необхідну допомогу, аби якнайшвидше провести гуманітарне розмінування.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/260924_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: