Мапа порталу

Співпраця заради безпеки: у Миколаєві підписали Меморандум між міською громадою та ГУ Нацполіції області

Сьогодні, 11 липня, у Миколаєві підписали Меморандум про співпрацю між Миколаївською міською громадою та Головним управлінням Національної поліції в Миколаївській області.

Метою співпраці є підвищення рівня безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини та протидії злочинності на території міста шляхом реалізації проєкту “Поліцейський офіцер громади”.

Наразі проєкт вже працює у 37 громадах області. Відтепер він буде реалізований і у Миколаєві. 

Основною перевагою поліцейського офіцера громади є те, що він проживає в громаді, знає її проблематику та може передбачити правопорушення і запобігти його скоєнню. Тому цей проєкт вже показав високу ефективність. 

“Основна наша задача - забезпечення правопорядку на території громади. Дякуючи вашій підтримці і ваших громад, працівники забезпечені транспортними засобами, приміщеннями та всім необхідним для успішного виконання завдань по боротьбі зі злочинністю та правопорушеннями. Першочергово нам важливо, щоб був контакт керівників громад та поліцейських. Щоб поліцейські чули саме проблеми громадськості, максимальні зусилля були направлені на підвищення довіри населення і, звісно, оперативне реагування на виклики”, - сказав начальник ГУ Національної поліції в Миколаївській області Сергій Махно.    

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич наголосив на важливості превентивних методів роботи поліцейських, а також довіри громади до них. 

“Для нас дуже важливо, щоб Миколаїв та область в показниках по скоєним правопорушенням були в найменшій кількості, а по розкриттю - в найбільшій. Тому надзвичайно важливою є робота з превентивної діяльності. Ми знаємо з досвіду роботи дільничних, що правопорушення розкриваються швидше і легше, коли людина знає свою громаду. Дуже важливо, щоб поліцейських не лише боялися, а довіряли їм. Щоб вони знали, що відбувається в громаді та могли попереджувати правопорушення”, - сказав мер. 

Олександр Сєнкевич додав, що це є одним з пріоритетних напрямків роботи, адже після закінчення війни до міста почнуть повертатися люди, які потребуватимуть психологічної допомоги та додаткового контролю. 

Наразі в Миколаєві планують відкрити чотири поліцейські станції. Вже розпочато набір на п’ять посад поліцейських офіцерів громади, які обслуговуватимуть мікрорайони Ракетне Урочище, Казарського, Балабанівка та Ялти.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/July2024/11072024)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: