Мапа порталу

У Миколаєві біля ринку «Колос» затампонували 5 незаконних врізок у зливову каналізацію

Сьогодні, 17 лютого, фахівці КП «Миколаївводоканал» та КП «ЕЛУ автодоріг» затампонували 5 незаконних врізок у зливову каналізацію біля ринку «Колос». Ще одне підключення до дощової інфраструктури заблокували на території скверу на честь 50-річчя визволення Миколаєва від фашистських окупантів.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Як пояснив перший заступник голови адміністрації Інгульського району Антон Ужва, за дорученням міського голови Олександра Сєнкевича було створено робочу групу щодо боротьби з незаконними врізками. До її складу увійшли фахівці адміністрації Інгульського району, комунальних підприємств «ЕЛУ автодоріг» та «Миколаївводоканал», а також департаменту житлово-комунального господарства.

«Завдання робочої групи – перевірка дощової каналізації на предмет врізок. Нещодавно адміністрація Інгульського району спільно з «ЕЛУ автодоріг» та «Миколаївводоканалом» провела обстеження зливової каналізації на проспекту Миру. І біля будинку № 2-Б, в районі ринку «Колос» було виявлено 5 врізок», - розповів Антон Ужва.

Як виявилось, до зливової інфраструктури було підключено 5 об’єктів, серед яких – 2туалети. Всі вони належать підприємству «Побутсервіс плюс».

«Даному підприємству було надано припис, аби вони усунули порушення. Наразі припис виконано – об’єкти підключено до побутової каналізації», - додав Антон Ужва.

За такі порушення «Побут сервіс плюс» було оштрафовано. Сума штрафу складає 1700 грн.

Відзначимо, що об’єкти підприємства мали дозвіл на підключення до мережі водовідведення, що проходить поруч. Однак у підсумку усі нечистоти зливалися саме у непристосовану для цього інфраструктуру.

Що стосується врізки до зливової каналізації на території зазначеного вище скверу,  наразі невідомо, хто її зробив. Неподалік розташовані торговельні об’єкти, що працюють на ринку «Колос». Відповідні служби проводять перевірку, аби встановити порушника.

Як розповів головний інженер КП «ЕЛУ автодоріг» Павло Лаврентьєв, виконуючи доручення міського голови, лише за останній час фахівці підприємства виявили 10 врізок у зливову каналізацію. Наразі всі вони затампоновані. Робота щодо виявлення незаконних підключень до зливової інфраструктури триває.

Нагадаємо, КП «ЕЛУ автодоріг» розпочало аварійний ремонт доріг. Нещодавно бригади підприємства приступило до відновлення покриття ділянки по Богоявленському та Центральному проспектах.

 

IMAGE FOLDER (/files/2022/02_2022/170222)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: