Мапа порталу

Перший віцемер Віталій Луков провів нараду щодо передачі місту соціальних об’єктів ДП "Зоря"-"Машпроект"

У четвер, 18 листопада, перший віцемер Віталій Луков провів нараду щодо передачі до міської власності соціальних об’єктів ДП НВКГ "Зоря"-"Машпроект". Йдеться про два навчально-виробничі комплекси та дитячий садок № 126.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

В обговоренні взяли участь начальник управління освіти Ганна Личко, керівник управління комунального майна Мкртич Мкртчян, представники підприємства та МКП «Миколаївводоканал», АТ «Миколаївгаз».

Ганна Личко повідомила, що номер та назва дитсадка № 126 залишиться без змін. А навчально-виробничі комплекси юридично стануть початковими школами, цього вимагає законодавство. Що важливіше – фактично, фахівці зазначених закладів змін не відчують, вони працюватимуть й надалі.

- У жовтні міська рада вже ухвалила рішення щодо створення окремої юридичної особи, підпорядкованої міській раді, дитячий садок № 126. Також підготовлено проєкт рішення про створення початкової школи № 1 та початкової школи № 2, його винесуть на розгляд депутатів найближчої сесії міської ради. Чому будуть саме початкові школи? Чинним законодавством України не передбачено такого типу закладу як навчально-виробничий комплекс. Відповідно до закону про повну загальну середню освіту дозволяється, аби школи мали структурні підрозділи, в тому числі дошкільні. Таким чином, ми даємо нову назву, проте вся організація освітньої діяльності залишається такою, як була в НВК – там будуть і дошкільники, і початкові школи, - зазначила Ганна Личко.

Також учасники наради обговорили технічні момент. Вони стосуються інвентаризації інженерної інфраструктури, підведеної до об’єктів, функціонування газових мереж в закладах.

Віталій Луков підсумував.

- У нас є чіткий план дій, чітке розуміння процесу. Фактично, з 1 січня в міській комунальній власності будуть кілька нових закладів: 2 початкові школи та дитячий садок, - наголосив перший заступник міського голови.

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/11_2021/181121)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: