Мапа порталу

Віталій Луков: в проєктах на капітальний ремонт доріг передбачатимуть створення велоінфраструктури

У Миколаєві наступного року продовжиться робота з  розвитку велосипедної інфраструктури. На цьому наголосив перший  віцемер Віталій Луков в ефірі ТРК «МАРТ».

Він нагадав, що міська влада акцентує увагу на створенні велосипедних смуг та велосипедних доріжок. Перші мають з’являтися на проїжджій частині завдяки нанесенню відповідних розміток, другі будуватимуться на тротуарній  частині.

Так, перша велосмуга в Миколаєві з’явилась цього року – відповідну розмітку нанесли на вул. В.Морській, від вул.Садової до вул. Соборної. Крім того, до кінця поточного року має завершитися перший етап будівництва велодоріжки по вул. Курортній, в рамках якого інфраструктура для любителів двоколісного транспорту з’явиться на ділянці вул. Генерала Карпенка до вул. Крилова. Другий етап завершать вже наступного  року. Таким чином, для велосепидістів побудуть окрему доріжку, що триватиме від вул. Генерала Карпенка до вул. Озерної.

Віталій Луков розповів, що фахівцями разом з громадськістю розроблено декілька проєктів велосипедних смуг. Наступного року їх втілюватимуть у життя на дорогах з відремонтованим покриттям.

- Крім того, в проєктах на капітальний ремонт доріг передбачатимуть велосипедну розмітку. До прикладу, наразі готується документація на капітальний ремонт вулиці 2 Набережної. З проєктантом вже узгоджено питання щодо створення там відповідної інфраструктури, - поінформував перший віцемер. – У  нас є амбітний план щодо будівництва велодоріжки по вул. Космонавтів. Проєктування розпочнемо наступного року. Також маємо намір в два етапи створити велоінфраструктуру по проспекту Богоявленському, на ділянці від Широкобальського мосту до Жуківського кільця.

 

 Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: