Мапа порталу

Ремонт доріг, придбання нової техніки та модернізації дощової каналізації: директор КП «ЕЛУ автодоріг» Віталій Шевченко розповів, чим займалось підприємство у поточному році

У вівторок, 2 листопада, керівник КП «ЕЛУ автодоріг» Віталій Шевченко під час свого брифінгу розповів, як працювало підприємство протягом цього року, та повідомив про готовність до роботи взимку.

Сьогодні «ЕЛУ автодоріг» займається обслуговуванням мережі дощової каналізації, мостів, утриманням доріг протягом всього року.  

- В місті є 56 кілометрів дощової каналізації, з яких на балансі підприємства – 22 кілометри. Частина мереж належить, зокрема, гаражним кооперативам, підприємствам. Інша частина є безхазяйною, - сказав Віталій Шевченко. – У нас є 1080 дощових колодязів, 893 люки, що стоять на магістралях.

Для вирішення проблеми відведення води після рясних опадів цього року підприємство розширило мережу дощової каналізації по вул. Садовій. Та розпочало будівництво нової гілки дощової каналізації в мкр. Намив.

- По вулиці Озерній будуємо нову гілку, це біля 150 метрів мережі. Паралельно підрядник ремонтує дорожнє покриття вулиці. У підсумку місто отримає оновлену магістраль, з якої буде нормально відводитися вода, - повідомив керівник. – Цього року ми також розширяли мережу по вулиці Садовій, яка знаходиться на одному з найнижчих місць Миколаєва. Там не вистачало дощових приймачів. Тому ми побудували нові. Тепер дивимося, наскільки вони справляються з опадами. Якщо проблема підтопленні існуватиме, продовжимо розширяти дощову каналізацію.

Завдяки допомозі міста підприємство придбало машину для промивання каналів. Це дало змогу привести до ладу каналізацію, що не працювала багато років. Йдеться про мережу по вул. Новозаводській, пр. Миру.

- Значним досягненням стало проведення комплексного обстеження каналу по вулиці Малій Морській, який не справлявся зі своїм завданням і після рясних дощів постійно затоплювався. Підрядна організація зробила зйомку об’єкту, завдяки чому було виявлено низку проблем. Зокрема, ми побачили, що діаметр каналу зменшився настільки, що він просто фізично не може ефективно відводити воду. Наразі проєктна організація працює над вирішенням проблеми, - поінформував Віталій Шевченко.

З міського бюджету на цей рік виділено біля 17 млн.грн. на ямковий ремонт доріг. У рамках цих коштів КП «ЕЛУ автодоріг» привело до ладу понад 15700 кв.м. міських магістралей. Крім  того, цього року придбано сучасну гідравлічну фрезу. Вона у 2,5 рази працює ефективніше, ніж  аналогічна техніка, що використовувалась до цього.

 - Коли стовпчик термометра опускається до 0 градусів та нижче, магістральні дороги обов’язково обробляються  протиожеледними матеріалами. Для зимового утримання доріг у запасі є 3200 тонн солі та понад 4000 тонн піщано-сольової суміші. До прикладу: минулої зими ми використали менше 1500 тонн матеріалів. На сьогодні у нас є 11 одиниць спеціалізованої техніки для обробки доріг протиожеледними матеріалами, 12 снігоприбиральних машин, а також 3 тягачі, - зазначив директор КП «ЕЛУ автодоріг».

Крім того, балансі підприємства знаходиться 9 мостів. Всі вони працюють вже не один десяток років.  При цьому Віталій Шевченко підкреслив: «ЕЛУ автодоріг» обслуговує лише технічну споруду, а не дорожнє покриття мосту.

- Найстаріший та найскладніший з технічної точки зору – Південнобузький міст. Він знаходиться у напіваварійному  стані та потребує великого ремонту, - сказав Віталій Шевченко. – Великий ремонт може зробити держава. По ньому проходить траса державного значення з потоком у понад 40000 машин на добу. Тому міст потрібно не тільки укріпляти, а й розширяти з урахуванням нових стандартів.

На сьогодні нагального ремонту потребує понтонний міст через Інгул.

КП «ЕЛУ автодоріг» має великі плани. Вони прописані в стратегії підприємства на найближчі 4 роки. Цей документ розробили нещодавно, наразі його вивчають профільні фахівці та керівництво мерії. Стратегія, зокрема, передбачає оновлення та модернізацію парку техніки, а також розширення штату технічних фахівців.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2021/11_2021/021121)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: