Мапа порталу

Другий Новий рік в умовах карантину: як Миколаїв готується до зимових свят

Організаційний комітет під керівництвом першого заступника міського голови Віталія Лукова обговорив питання підготовки та проведення заходів до Дня Святого Миколая, новорічних та різдвяних свят у нашому місті.

Нагадаємо, в жовтні був оголошений конкурс пропозицій суб`єктів господарювання щодо організації дозвілля на території площі Соборної, Інгульського узвозу та вул. Адміральської на період свят у грудні 2021 - січні 2025 років. За результатами розгляду пропозицій організатором функціонування розважальних об’єктів та виставкового ярмарку визначено ТОВ «Атракціон-Інвест».

Керівник підприємства Олександр Скрипін презентував схему розташування розважальних об'єктів та святкового ярмарку. В поточному році для містян працюватимуть ковзанка, численні атракціони (автодром, карусель, екстрим-180, тематичні атракціони та розваги для малечі). Облаштують зони фудкортів та сувенірної продукції. Казкову атмосферу створюватимуть світлові інсталяції та 22-метрова новорічна ялинка, придбані коштом міста кілька років тому. Вже з 20 листопада на площі розпочнуться підготовчі роботи.

У планах на святковий сезон 2022-2023 рр. – встановлення нових тематичних ярмаркових будинків, магазину сувенірної продукції та збільшення площі ковзанки. В 2023-2024 рр. на головній площі міста з’явиться резиденція Святого Миколая, льодова гірка, нові фотозони та декоративні об’єкти. За словами Олександра Скрипіна, вже в найближчі два роки миколаївці отримають яскравий, насичений активностями майданчик під час новорічно-різдвяних свят.  

Учасники наради обговорили організаційні питання, серед яких технічне забезпечення роботи розважального містечка, цілодобова охорона об’єктів, забезпечення громадського порядку, організація дорожнього руху на вул. Адміральській та Інгульському узвозі, дотримання санітарних норм та ін.

Особливу увагу приділили дотриманню вимог карантину. За словами Віталія Лукова, все залежить від епідемічних умов, у яких перебуватиме місто.

-    Ми тричі подумаємо перед тим, як щось організовувати, - зауважив перший віцемер. – Здоров’я і безпека миколаївців – понад усе.

Начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров нагадав, що в 2020-му святкові заходи пройшли в онлайн-форматі. Цьогоріч переможця в культурно-мистецькому проєкті з нагоди відзначення Дня Святого Миколая та Нового року оберуть наприкінці листопада. Тоді ж збираються визначитись щодо формату заходів.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/11_2021/01.11.2021)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: