Мапа порталу

У Миколаєві відбулись урочистості з нагоди Дня захисників та захисниць України

14 жовтня у Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі відбулись урочистості і концерт з нагоди Дня захисників та захисниць України, а також повернення із зони ООС 406-ї окремої артилерійської бригади імені генерала-хорунжого Олексія Алмазова.

Присутніх зі святом вітали голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім, голова обласної ради Ганна Замазєєва, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, його заступник Юрій Степанець.

Віталій Кім висловив вдячність військовослужбовцям за героїзм, мужність, патріотизм та вірність присязі.

- Щиро вітаю всіх зі святом! Воно особливе, тому що нагадує про міцний дух, незламність та характер всіх, хто обороняв та боронить нині наш суверенітет. Дякую, що захищаєте нас від ворогів, і наші діти живуть спокійним мирним життям!  - сказав голова ОДА.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич побажав присутнім міцного здоров'я, мирного неба над головою.

- Кажуть, артилерія є «Богом війни». Своєю рішучістю та хоробрістю ви завоювали всенародну шану і повагу, підтверджуючи ці слова. Бажаю невтомної наснаги та успіхів у вашій службі на благо нашої держави! 

Олександр Сєнкевич зазначив, що Миколаїв наразі є одним з найбільш воєнізованих міст, тому важливим напрямом роботи міської влади є соціальний захист учасників АТО (ООС), їх сімей. 

Він нагадав, що у мерії створено окреме управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб. Структура, яка відповідає за даний напрям, забезпечує дотримання прав ветеранів війни, розвиток системи їх соціального захисту, а також для ефективної роботи з Міністерством у справах ветеранів. Послідовно вирішується проблема забезпечення житлом учасників АТО, членів їх сімей, ВПО, молоді. Діють  комплексні програми на умовах співфінансування з бюджетів різних рівнів. 

Користуючись нагодою, Олександр Сєнкевич запросив військовослужбовців відвідати міський центр підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО. Зазначимо, що наразі це єдина в Україні комунальна установа, де ветерани АТО, члени їх родин та вимушені переселенці можуть отримати весь комплекс послуг: юридичну та соціальну допомогу, медичні й реабілітаційні послуги, пройти тренінги щодо працевлаштування, та й просто провести дозвілля з користю. 

Після вітальних слів представники влади та керівництво військової частини вручили кращим військовослужбовцям відзнаки, грошові сертифікати, грамоти та цінні подарунки.

Музичним сюрпризом для присутніх став виступ військового оркестру 406 ОАБр.

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: