Мапа порталу

«Дружба-2021»: у Миколаєві відбувся Всеукраїнський фестиваль національних культур

25 вересня миколаївці та гості міста долучилися до фестивалю національних культур «Дружба», що у 26-й раз гостинно запросив представників різних національно-культурних товариств із усієї України. Оганізатором яскравого етнічного дійства є ГС «Рада національних товариств Миколаївської області».

«Дружба» щороку збирає до п’ятиста учасників. Цьогоріч свято відбулося наживо й об’єднало друзів 25-и попередніх фестивальних років. Ідея заходу – вагома й дуже актуальна – зберегти самобутню культуру кожного народу, який проживає на Миколаївщині, пропагувати могутній заряд любові, взаємоповаги й толерантності до представників інших національностей, культури та віросповідання. Окремою важливою метою форуму є популяризація привабливості нашого краю для жителів України та закордонних гостей, - повідомляє управління з питань культури та охорони культурної спадщини. 

До речі, 2005-го року фестиваль отримав відзнаку й диплом Міністерства культури і туризму України в номінації «Культурно-мистецький проєкт», а з 2000-го став одним із шести туристичних магнітів Миколаївської області.

Фестивальна програма цьогоріч була насиченою та різноманітною. Каштановий сквер заполонили яскраві барви виставкового Містечка Дружби. Гості свята мали можливість переглянути експозицію виробів декоративно-ужиткового мистецтва національно-культурних товариств Миколаївщини, взяти участь у майстер-класах із народних ремесел. Яскравою прикрасою свята став 17-й обласний фестиваль слов’янських народів. На відкритій сцені національні колективи міста й області демонстрували кращі концертні номери, а також запрошували бажаючих до школи народних танців.

Святковий парад фестивалю об’єднав представники різних діаспор, які у національних костюмах демонстрували національну символіку й співали пісні рідною мовою. Учасники пройшлися вулицею Соборною до вулиці Адміральської, де у Палаці творчості учнів відбулася церемонія нагородження та яскравий Гала-концерт.

Сповнені приємних емоцій представники різних діаспор робили світлини на згадку про участь у святі Дружби, Любові та Єднання!

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/9_2021/27092021_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: