Мапа порталу

Епідемічна ситуація в Миколаєві погіршується

Сьогодні, 27 вересня, під час апаратної наради заступник начальника управління охорони здоров’я Віктор Фаюк доповів міському голові Олександру Сєнкевичу щодо епідемічної ситуації.

За його словами, в Миколаєві ситуація із захворюваністю на COVID-19 погіршується.

- У наших лікувальних закладах перебуває 176 хворих на коронавірус. А на минулому тижні у нас було 86 інфікованих. Тобто ситуація поступово погіршується, - доповів Віктор Фаюк.

При цьому заступник начальника управління охорони здоров’я підкреслив необхідність вакцинації проти ковід. За його словами, щеплення є одним з найефективніших засобів захисту. Це підтверджує статистика.

- 94% миколаївців, які знаходяться на лікуванні через коронавірус, не вакциновані. 6% інфікованих мають  щеплення, однак у них хвороба протікає в легкій формі, - сказав Віктор Фаюк. – Померлих через вакцинацію немає, у двох пацієнтів були алергічні реакції, однак подібним чином вони реагували практично на всі продукти. Разом з тим протягом минулого тижня від коронавірусу померло 8 осіб. Вони всі були без щеплення.

На даний момент у Миколаєві триває кампанія з вакцинації проти коронавірусу.

- У нас в наявності всі види вакцини. Вони є в достатній кількості. У Миколаєві діє 13 мобільних бригад з вакцинації, також працює 14 пунктів та 5 центрів щеплення, - повідомив Віктор Фаюк. – Станом на 24 вересня у Миколаєві двічі вакциновано 18,4% мешканців. Це 71405 осіб.

 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: