Мапа порталу

Інклюзивний простір «Казка»: вперше у Миколаєві відкрито бібліотечний багатофункціональний центр за кошти Громадського бюджету

23 вересня в дитячій бібліотеці-філії №2, що на вулиці Соборній, 12, відбулася презентація першого в місті інклюзивного простору «Казка».

Про це повідомляє управління з питань культури та охорони культурної спадщини.

Робота центру спрямована на допомогу дітям із особливими потребами: зробити соціальне середовище зручнішим, надати більше досвіду під час відвідування бібліотеки, покращити навички спілкування, розвинути творчі здібності та цифрові компетенції юних читачів. Тут кожна дитина знайде для себе заняття за інтересами.

Простір створено за ініціативи українського письменника Євгена Погорєлова. За кошти, виділені з Громадського бюджету, приміщення бібліотеки трансформувалося в сучасний багатофункціональний центр. Під час реалізації проєкту було придбано необхідну літературу та настільні ігри, дидактичний матеріал, меблі та найсучаснішу в Україні інтерактивну панель.

Із відкриттям простору присутніх привітали заступник мера Анатолій Петров, соціальний підприємець Микола Данцев, завідувачки дошкільних навчальних закладів Альона Осіпова та Юнона Тьоміна. На презентацію також завітали зацікавлені педагоги, вихователі, бібліотекарі.

Автор проєкту Євген Погорєлов продемонстрував моделі використання нового обладнання в реальному середовищі. А вихованці центру реабілітації «Мрія» із задоволенням складали пазли на інтерактивній панелі, грали на віртуальному піаніно, майстрували креативні поробки та створювали пісочну анімацію.

Придбане в рамках проєкту обладнання перетворило бібліотеку в заклад нового формату, здатний зацікавити сучасну дитину, надати їй можливості для розвитку та безпечного дозвілля. Новий простір є прикладом для масштабування подібних центрів у Миколаєві.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: