Мапа порталу

Миколаїв поділився досвідом боротьби з амброзією

У Миколаєві організували круглий стіл, присвячений боротьбі з небезпечною для здоров’я людей рослиною – амброзією. Захід відбувся у бізнес-центрі «Дія».

Участь у круглому столі взяли депутати з Миколаєва та Херсона, медики, громадські активісти та представники бізнесу, що спеціалізується на боротьбі з небезпечними рослинами.

Обласна експертка з питань алергології Анна Моначин наголосила усім присутнім, що нині боротьба з амброзією стає все більше актуально, особливо зважаючи на пандемію та вразливість населення до інфекційних хвороб.

«На сьогодні проблема алергозахворюваності є дуже гострою. 35% алергічних ренітів і бронхіальної астми викликані саме білком амброзії. Це дуже висока статистика, особливо в південному регіоні,» - зазначила обласна експертка з дитячої алергології Анна Моначин.

За словами експертки, якщо 5 років тому через алергію на амброзію до лікарень зверталось 2 тисячі осіб, то сьогодні ця цифра зросла до 5 тисяч.

У Миколаєві управління екології щороку бореться з цією небезпечною рослиною. Зокрема цього року з бюджету міста було виділено 2 млн 569 тис. грн. За ці кошти планують обробити 93 га території міста.

У круглому столі взяли участь і гості із Херсона: керівник департаменту міського господарства Херсонської міської ради Тетяна Серогодська, начальник відділу екології департаменту міського господарства Херсонської міської ради Володимир Чушак та депутат Херсонської міської ради Євгенія Бєла.

Вони подякували організаторам заходу і зазначили, що впроваджуватимуть отриманий досвід на Херсонщині. Також учасники круглого столу вирішили й організувати ще одну зустріч, на якій поділяться результатами роботи в даному напрямку.

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/6_2021/24062021_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: