Мапа порталу

Міський голова Олександр Сєнкевич оглянув хід реконструкції приймального відділення ЛШМД

Міський голова Олександр Сєнкевич разом з начальницею охорони здоров'я Іриною Шамрай оглянув хід реконструкції приймального відділення лікарні швидкої медичної допомоги. 

Для міста об'єкт дуже важливий - саме сюди доставляють пацієнтів з невідкладними станами та надають їм екстренну допомогу. Відділення давно потребувало ремонту. Приводити до ладу його почали минулого року.

Реконструкція розділена на декілька етапів, наразі завершено роботи в першому крилі. Приймальне відділення вже може приймати машини швидкої допомоги і пацієнтів. Але ремонт не припинятиметься, адже влітку розпочнеться друга черга виконання робіт. За сприятливих обставин їх планують завершити до кінця серпня.

- Медзаклад цілодобово приймає людей, закрити його повністю не можна. Ми розуміємо, що пацієнтам не дуже зручно тут зараз. - зазначив Олександр Сєнкевич. -  Коли перший поверх повністю буде готовий, миколаївці зможуть нормально користуватися медичними послугами нашої лікарні, відчувати себе в цивілізованому місці. Насправді, такого сучасного вигляду як після цього ремонту, відділення не мало навіть коли вводилося в експлуатацію.

Комплексне оновлення відділення ЛШМД відбувається на умовах співфінансування з міського та державного бюджетів в рамках "Emergency" - проєкту Президента України "Велике будівництво" у галузі охорони здоров’я.

Вартість робіт складає 16 млн гривень, з них понад 8 млн. 250 тис. грн у цьому році спрямувало місто. Ще 225 тис. грн виділено з міського бюджету минулого року.

Міська рада виділила кошти не тільки на ремонт. Додатково з минулого року перерозподілили біля 680 тис. грн. на лабораторне обладнання. Крім того, оновлюється ліжковий фонд лікарні.

- Цьогоріч прийнято рішення оновити на 50% ліжковий фонд наших лікувальних закладів. Для цього було виділено 4 млн 800 тис. грн з міського бюджету. В стаціонари міста завезено біля 270 ліжок, зокрема і в ЛШМД. - зазначила Ірина Шамрай.

Перевагою в отриманні фінансування з боку держави стало те, що міська лікарня швидкої медичної допомоги є опорною. Згідно з концепцією, в таких закладах охорони здоров’я створюють відділення, які мають відповідати затвердженим вимогам та мати стандартний зовнішній вигляд. Для цього розроблено спеціальний брендбук, на який і орієнтувався підрядник при виконанні робіт.

Продумано все до найменших деталей – розподіл пацієнтів, наявність медичних блоків, наскрізні заїзди для швидкої тощо. 

Так, приймальне відділення має окремі входи: в'їзд для швидких через павільйон, вхід для планових хворих та вхід в окремий бокс для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби. Всередині облаштована рецепція, консультативно-оглядові приміщення, місця для очікування пацієнтів та супроводжуючих, вбиральні. Є лабораторні кабінети, оснащені необхідним сучасним обладнанням. Загалом створено всі умови для проведення успішних реанімаційних заходів.

- Співфінансування - це гарна практика, - коментує міський голова Олександр Сєнкевич. -  Попереду чекає реконструкція приймального відділення міської лікарні №3 у Дубках - це також одна з лікарень, які визначені опорними закладами області. Не дивлячись на те, що 2021 оголошений у Миколаєві роком культури, ми продовжуємо приділяти увагу медичній галузі. Приємно, що вже цього року у Миколаєві функціонуватиме сучасне приймальне відділення, яке дозволить якісно підвищити рівень надання медичної допомоги, а головне -  поліпшити умови для пацієнтів і медичного персоналу.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/5_2021/24052021)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: