Мапа порталу

Створено управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради

Депутати внесли зміни до структури виконавчих органів Миколаївської міської ради. Створено управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради.

Як зазначається в супроводжуючих документах, метою прийняття даного рішення є забезпечення дотримання прав ветеранів війни, розвиток системи їх соціального захисту, підвищення рівня медичного забезпечення, психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, а також гідного вшанування пам’яті та формування образу ветерана; підтримки внутрішньо переміщених осіб з урахуванням основних засад державної політики та потреб внутрішньо переміщених осіб з метою забезпечення їх ефективної інтеграції.

Під час обговорення депутат міської ради Станіслав Мартиросов наголосив, що відкладати дане питання не можна.

  • У нас триває війна, є ветерани і, на жаль, їх кількість збільшується щодня. Є питання взаємодії з військовими частинами, - зауважив депутат.  

Голова гуманітарної комісії Ганна Норд додала, що така структура і заступник міського голови, який відповідатиме за даний напрям, необхідна для ефективної роботи з Міністерством у справах ветеранів, зокрема, й щоб не втратити фінансування спільних проєктів.

  • Ветерани АТО заслуговують не тільки на повагу, а й на врахування їхніх пропозицій при прийнятті рішень! - підкреслив депутат Андрій Янтар. 

До депутатського корпусу звернувся екс-заступник Міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко, який наголосив, що створення даного управління - це питання, насамперед, безпеки. 

Віддали голоси "за" 33 депутати. 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: