Мапа порталу

Туристичний потенціал Миколаєва представили на щорічній міжнародній виставці UITT: «Україна - Подорожі та Туризм»

11-13 травня у Києві проходить міжнародна туристична виставка UITT: «Україна - Подорожі та Туризм».

На заході фахівці Миколаївської міської ради, управління молоді та спорту Миколаївської обласної державної адміністрації на спільному стенді «Коблево Тревел» представили туристичний потенціал Миколаєва.

Міжнародна туристична виставка - традиційне щорічне місце зустрічі міжнародних, національних і регіональних туристичних організацій, туристичних операторів і турагенцій, представників держструктур, готелів, закладів розміщення, медіа та мандрівників.

Особливістю заходу цьогоріч  є об'єднання стендів міст і регіонів України у єдину експозицію «Дні гостинності України» («Ukrainian Hospitality Days»).

Туристичний потенціал України, окрім міста Миколаєва, презентували Одеса, Суми, Тернопіль, Скадовськ, Кривий Ріг, Хмільник, Вінниця, Бердянськ, с.Коблеве, смт Затока, а також Кіровоградська, Житомирська, Донецька, Запорізька, Луганська, Вінницька і Полтавська області.

Серед учасників виставки - біля 120 представників туристичної галузі з України, Албанії, Туреччини, Іспанії, Домініканської Республіки, Хорватії. Польщі, Болгарії, Чорногорії, Грузії, Литви, В’єтнаму, Єгипту і Аргентинської Республіки.

Делегація від міста презентувала відвідувачам туристичний потенціал Миколаєва: туристичні маршрути, масштабні івенти та інші напрямки. Обмінювалися досвідом щодо діяльності туристично-інформаційних центрів міст України.

У презентації взяли участь перший заступник міського голови Віталій Луков, представники департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради, представники громадської ради з питань туризму та туристичного бізнесу.

Крім цього, на стенді організованому спільно з бізнесом міста, зокрема ГО «МрійДій» було проведено розіграш сувенірної продукції з туристичним логотипом міста «Миколаїв-місто на хвилі», в якому взяло участь біля 200 осіб.

Представленою інформацією про Миколаїв зацікавилися як вітчизняні представники турбізнесу, так и зарубіжні туркомпанії.

В рамках  ділової частини виставки учасники взяли участь у круглому столі "Державна програма стимулювання розвитку внутрішнього туризму", організованому Комітетом туризму та готельного господарства Торгово-промислової палати України.

На дискусійному майданчику зустрілися представники Міністерства культури та інформаційної політики, облдержадміністрацій, міст, профільних асоціацій та туроператорів. На ньому велася мова і щодо очікуваного нового Закону України «Про туризм», в якому планується розширити повноваження органів місцевого самоврядування в сфері туризму, що у свою чергу буде  мати позитивний вплив на розвиток місцевих громад.  

департамент економічного розвитку

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/5_2021/14052021)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: