Мапа порталу

Оздоровлення та відпочинок: цьогоріч міська рада спрямувала понад 13,5 млн грн на відпочинкову кампанію для дітей

Миколаївці від від 7 до 18 років, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки, одержать путівки безкоштовно. Відпочинкова зміна складає 14 днів. 

Куди слід звернутись, які документи підготувати та які пільгові категорії дітей мають право на першочергове отримання послуг з відпочинку

Відповідальним за організацію оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки у 2021 році визначено службу у справах дітей Миколаївської міської ради (далі - Служба).

Рішенням Миколаївської міської ради від 21.12.2018 № 49/12 затверджено Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2019-2021 роки.

Відповідно до рішення Миколаївської міської ради від 24.12.2020 № 2/32 «Про бюджет Миколаївської міської територіальної громади на 2021 рік» із місцевого бюджету у межах загального обсягу бюджетних призначень надано фінансування у сумі 13 511 980 грн. на організацію відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, для придбання 1592 відпочинкових послуг. 

Відпочинкові послуги коштом місцевого бюджету надаються безкоштовно дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відповідно до категорій дітей, визначених Законом України від 04.09.2008 № 375-VI «Про оздоровлення та відпочинок дітей» (зі змінами), а саме:

- дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

- дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях;

- дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту;

- дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи;

- дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- дітей, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення;

- рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї;

- дітей, взятих на облік службами у справах дітей як таких, що перебувають у складних життєвих обставинах;

- дітей з інвалідністю;

- дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;

- дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;

- дітей з багатодітних сімей;

- дітей з малозабезпечених сімей;

- дітей, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків, у тому числі діти журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків;

- дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи; дітей;

- дітей, які перебувають на диспансерному обліку;

- талановитих та обдарованих дітей – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад; відмінників навчання; лідерів дитячих громадських організацій; дітей – учасників творчих колективів та спортивних команд.

Відповідно до чинного законодавства до дитячих закладів оздоровлення  та відпочинку направляються діти віком від 7 до 18 років.

Робота щодо підбору і направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки для направлення у дитячі заклади оздоровлення та відпочинку здійснюється безпосередньо службою у справах дітей Миколаївської міської ради, відповідальними підрозділами адміністрації Інгульського, Заводського, Корабельного, Центрального району Миколаївської міської ради, управлінням у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради.

З метою забезпечення надання якісних відпочинкових послуг для вказаної вище категорії дітей службою у справах дітей Миколаївської міської ради розроблено технічні умови, що включають вимоги стосовно забезпечення учасниками надання послуг з організації відпочинку дітей відповідно до вимог Закону України «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей», Державного соціального стандарту оздоровлення та відпочинку дітей та інших нормативно-правових актів, що регулюють питання оздоровлення та відпочинку дітей, включаючи вимоги щодо пожежної безпеки та безпечного та раціонального харчування дітей, забезпечення відповідними до вимог умовами проживання, організації їх дозвілля тощо.

Закупівля відпочинкових послуг провадиться згідно з вимогами Закону України «Про публічні закупівлі» шляхом проведення відкритих електронних торгів через систему «ProZorro».

Відповідно до законодавство проводяться відкриті електронні торги через систему «ProZorro» з  визначенням місця поставки відпочинкової послуги:

Процедура № 1 - м. Миколаїв Миколаївська область; Процедура № 2 - Миколаївська область, Березанський район; Процедура № 3 - Миколаївська область, Очаківський район.

Дитячі заклади з оздоровлення та відпочинку, що приймають участь у процедурі електронних торгів у системі «ProZorro», надають відпочинкові послуги (14 днів), які включають заходи, спрямовані на організацію дозвілля дітей з дотриманням періоду активного та пасивного відпочинку, організацію раціонального харчування та забезпечення відповідними до вимог умовами проживання.

Акцептовано тендерні пропозиції та визначено переможцями:

По тендерній Процедурі № 2 конкурсних торгів на закупівлю послуги щодо відпочинку та оздоровлення дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки м. Миколаєва у літній період район визначено переможцем Миколаївську обласну організацію фізкультурно - спортивного товариства «Динамо» України (м. Очаків, Миколаївський район, Миколаївська область) (671 особа);

По тендерній процедурі № 3 конкурсних торгів на закупівлю послуги щодо відпочинку та оздоровлення дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки м. Миколаєва у літній період визначено переможцем -  приватне підприємство «Миколаїв – контраст» (с. Рибаківка, Миколаївський район, Миколаївська область) (671 особа).

За додатковою інформацією щодо отримання відпочинкової послуги звертатися за юридичними адресами відповідальних за направлення дітей пільгових категорій м. Миколаєва.

Юридичні адреси 

№ з/п

Назва установи

 

Юридична адреса

Контактний телефон

1.

Служба у справах дітей Миколаївської міської ради

вул. Адміральська, 20

37 30 37,

37 30 20

 

2.

Адміністрація Інгульського району Миколаївської міської ради

проспект Богоявленський, 1

 

24 62 42;

24-80-54

3.

Адміністрація Центрального району Миколаївської міської ради

вул. Інженерна, 1

 

37 56 82;

37-56-58

 

4.

Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради

вул. Погранична, 9

 

46 72 88;

47-64-93

 

5.

Адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради

проспект Богоявленський, 314

25 30 57;

25-23-56

 

6.

Управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради

 

вул. Потьомкінська, 95-а

 

 

47 30 72

 

 

Перелік документів, необхідних для отримання бюджетної послуги з відпочинку у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: