Мапа порталу

Виставки CONNECT та LOOK at me в Миколаєві відкрили двері для відвідувачів

Фестиваль актуального мистецтва Mykolaiv ART Week відкрив для відвідувачів експозиції виставок «CONNECT» та «LOOK at me» в артпросторі *8 ПРИЧАЛ.

Виставки відкриті для відвідувачів з 7 по 16 травня (в будні – з 16:00 до 20:00, та з 12:00 до 20:00 у вихідні). Вхід вільний.

CONNECT – це всебічне дослідження та рефлексія на тему трансформації зв’язків сучасного світу в епоху глобальної урбанізації та діджиталізації, а також періоду боротьби із новими викликами: кліматичними, епідеміологічними, соціальними.

На виставку відібрано роботи 52 авторів з України, Північної Македонії, Німеччини, Великобританії, Польщі, Італії та Росії. Це твори у різних жанрах: фотографія, графіка та живопис, колаж, анімація, відеоарт, перформанс, скульптура, інсталяція та VR. Більшість з них створені під час карантину та рефлексують на тему людських зв’язків під час дистанціювання та самоізоляції вдома.

LOOK at me - це актуалізація фотографій американського режисера Стенлі Кубрика 1946-1950 років через їх взаємодію із цифровими інструментами. Помилки і випадковості в обробці сигналу породжують специфічне образне середовище, яке через свою деформацію дозволяє переосмислити вже встановлені художні структури і форми.

20 фотографій із фотоархіву режисера представлені на виставці в інтерпретації сучасних українських художників – братів Іваната Василя Костенків, вони ж BRATY, які демонструють новий погляд на естетичні події.

У 1945 році майбутнього режисера взяли в штат журналу LOOK Magazine - американського соціально-політичного видання, де особливу увагу приділяли фотографії. Тоді 17-річний Стенлі Кубрик став наймолодшим фотографом в історії журналу.

Виставки триватимуть до 16 травня. Окрім цього, виставки можна переглянути в онлайн на сайті фестивалю: https://connect.myart.org.ua/. Також детальну інформацію про події можна дізнатись на сайті *8 ПРИЧАЛу: https://8prichal.com.ua/.

Вхід на подію відбуватиметься з дотриманням усіх карантинних заходів. Просимо приходити на виставку у захисній масці.

Посилання на подію «CONNECT» у Facebook: https://www.facebook.com/events/955980385154708/

Посилання на подію «LOOK at me» у Facebook: https://www.facebook.com/events/3850127091773841/

Фестиваль актуального мистецтва Mykolaiv ART Week: CONNECT у 2021 році реалізується Платформою MY ART у партнерстві з Агенцією розвитку Миколаєва та артпростором *8 ПРИЧАЛ за підтримки Посольства США в Україні.

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/5_2021/11052021)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: