Мапа порталу

У Миколаєві запрацювало соціальне підприємство

GGSpace - не просто комфортний заклад для роботи та відпочинку, але й несе важливу соціальну місію — працевлаштування жінок, які зіткнулися із домашнім насильством. Відкриття першого соціального підприємства у місті пройшло у форматі бранчу.

Часто однією із основних перешкод, яка стримує постраждалих від виходу із небезпечних стосунків є економічна залежність від кривдника.Таке підприємство — це спосіб підвищити фінансову спроможність жінок. Адже працевлаштована жінка може існувати окремо від кривдника, забезпечувати власними фінансами себе та своїх дітей.

GGSpace розташований у самому центрі міста і складається із 3-х основних зон: кав’ярні, коворкінгу та б’юті-зони. Усього в ньому одночасно працюватиме 16 осіб. Тут запропонують випити гарячої кави чи чаю, зможуть зробити манікюр, стрижку й інші процедури салону краси. На місці також можна відвідати мотиваційні лекції та майстер-класи від психологів і наставників.

Працівниці простору — це жінки, які зіткнулися із домашнім насильством, але готові покращити своє життя, відкрити нові можливості. Для них на базі підприємства проходять курси візажу, манікюру та перукарського мистецтва. Учасниці навчання отримують сертифікати, а найуспішніші з випускниць продовжують свою роботу в самому просторі. Додатково всі жінки працюють із психологом для відновлення внутрішніх ресурсів, до якого їх скеровує кар’єрна консультантка від UNFPA Україна.

GG Space дозволяє жінкам професійно розвиватися, повертати впевненість та віру у власні сили для побудови свого кращого майбутнього.

Детальніше: https://ukraine.unfpa.org/uk/mykolaiv_gg_space

Слідкуйте за новинами соціального підприємства: https://www.instagram.com/ggspace.mk

Соціальне підприємство відкрито за підтримки уряду Великої Британії  в рамках програми #UNFPAУкраїна із протидії та запобігання домашньому та/і гендерно зумовленому насильству за сприяння імплементаційного партнера

"Право на здоров'я" (HealthRight International) в Україні та місцевих партнерів.

інформація - Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: