Мапа порталу

В Миколаєві провели екскурсію зі смартфоном, скануючи таблички із QR-кодами

В Миколаєві провели вуличну екскурсію «Миколаїв у смартфоні», під час якої учасники сканували таблички із QR-кодами.

Подія пройшла у вівторок, 12 січня, в рамках проєкту «Mykolaiv Smart Route», який реалізує КУ «Агенція розвитку Миколаєва» за фінансової підтримки Миколаївського глиноземного заводу. Проект став переможцем в конкурсі «Місто інновацій-2020».

Охочих прогулятись містом із телефоном збирали через соціальні мережі. Через карантин встановили обмеження – до 20 осіб. Участь в події – безкоштовна, за умови попередньої онлайн-реєстрації.

«Ми провели пілотний варіант такої мандрівки історичним центром міста із екскурсоводом. Хоча, відтепер це можна робити і самостійно. Просто необхідно пройтись запропонованим маршрутом. При цьому скануючи телефоном QR-коди на інформаційних табличках. Код веде на спеціальну сторінку, де можна отримати більш широку інформацію щодо об’єкту – опис, історична довідка та цікаві факти про нього. Для зручності користувачів та туристів інформація дубльована трьома мовами: українською, англійською та російською», - каже Євген Гомонюк, менеджер з комунікацій КУ «Агенція розвитку Миколаєва».

Під час прогулянки екскурсовод Анна Червак переказала цікаві факти щодо перебування Григорія Потьомкіна, Олексія Грейга, Карла Кнорре, Йосипа де Рібаса, Володимира Даля та Олександра Пушкіна в Миколаєві. Пригадала перших миколаївських меценатів. Розповіла про таємниці Спаських джерел та міські легенди навколо астрономічної обсерваторії.

На сьогоднішній день вже встановили 16 інформаційних табличок на міських пам'ятках історії та архітектури. Текст на табличках продубльований шрифтом Брайля. Таблички виготовлені з алюмінієвого композиту та встановлені на стели з суцільного листкового металу із декоративним оздобленням – штучне іржавіння.

Дизайн всіх табличок має елементи єдиного стилю бренду «Миколаїв - місто на хвилі».

Агенція розвитку

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/012021/13012021)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: