Мапа порталу

В центрі Миколаєва встановили перші туристичні таблички із QR-кодами

У Миколаєві почали встановлювати туристичні таблички, які розповідають про основні рекреаційні та історичні локації міста. Вони оснащені QR-кодом та NFC-чіпом, просканувавши які, можна дізнатися інформацію про об’єкт. Текст на табличках супроводжений двома мовами – українською та англійською, він також продубльований шрифтом Брайля.

У понеділок, 14 грудня, встановили перші три таблички з металевими стелами біля туристичних точок міста: на *8 ПРИЧАЛі, на Соборній площі та у сквері «Трояндовий» біля літер I LOVE MYKOLAIV.

Розміщення табличок на найпопулярніших туристичних локаціях міста – це частина проєкту «MykolaivSmartRoute», який реалізує КУ «Агенція розвитку Миколаєва». В Миколаєві подібна ініціатива реалізується вперше.

«Це пілотний проект зі створення навігаційного туристичного маршруту по Миколаєву. До кінця грудня будуть встановлені 16 таких табличок з QR-кодами. Наразі ми працюємо над наповненням інформаційного ресурсу відповідною інформацією, в тому числі записуємо аудіоролики про туристичні об’єкти», - розповів Євген Гомонюк, менеджер з комунікацій КУ «Агенція розвитку Миколаєва».

Подібний проект вже реалізований в 15 містах України: Харкові, Тернополі, Дніпрі, Вінниці, Херсоні, Одесі, Запоріжжі, Кропивницькому, Кам’янці-Подільському, Каневі, Маріуполі тощо. Він допомагає туристу в отриманні достовірної інформації щодо об’єкта на зручній для нього мові,  та розвиває міську систему навігації.

Таблички виготовлені з алюмінієвого композиту та встановлені на стели з суцільного листкового металу. Декоративне оздоблення - штучне іржавіння.Дизайн всіх табличок має елементи єдиного стилю бренду «Миколаїв - місто на хвилі».

Завдяки цьому проєкту мешканці Миколаєва та гості міста можуть глибше вивчити історію міста без допомоги екскурсоводів і перекладачів. Подібну практику використовують у багатьох країнах. Це робить процес вивчення міста набагато простішим і цікавішим.

Проект реалізований за фінансової підтримки Миколаївського глиноземного заводу (МГЗ).

КУ «Агенція розвитку Миколаєва»

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: