Мапа порталу

Ірина Шамрай: до кінця поточного року в лікарні № 1 запрацює оновлена бактеріологічна лабораторія

Сьогодні, 15 жовтня, під час виконкому міської ради начальник управління охорони здоров’я Ірина Шамрай розповіла про заходи з протидії поширенню коронавірусу.

- Вчора в області зареєстровано 133 нових випадки COVID-19, в місті Миколаєві – 111 випадків, - повідомила Ірина Шамрай. – Згідно постанови Кабінету Міністрів України у нас розгорнуто госпіталі в 5 лікарняних закладах міста. Наразі в пологовому будинку № 1 знаходиться 9 хворих на коронавірус, в дитячій лікарні № 2 – 5 хворих дітей, та 9 з підозрою, в лікарні № 1   - 162 хворих, в лікарні № 3 – 142 пацієнти, з них 77 з підтвердженим діагнозом COVID-19, в лікарні № 5 – 178 пацієнтів, з них 98 з підтвердженим діагнозом COVID-19.

В Миколаєві працюють мобільні бригади  для проведення тестування на коронавірус.

- Тільки за вчорашній день зроблено 86 виїздів, обстежено 205 осіб. Загалом же зроблено 4813 виїздів, обстежено 7852 особи. В Миколаєві ПЛР-діагностика ведеться на базі обласного лабораторного центру та міської лікарні № 1. Загалом обстежено 20495 пацієнтів, з них 1465 в лікарні № 1. Також було проведено біля 15000 ІФА-тестів, - розповіла Інина Шамрай.

За міський кошт застраховано 4396 медичних працівників.

- На початку року з бюджету для боротьби з  COVID-19 було виділено 38 млн.грн. На ці кошти, зокрема, придбали засоби індивідуального захисту, дезінфікуючі засоби, медикаменти, обладнання, - поінформувала очільник управління. – В серпні міська рада додатково виділила 12,5 млн.грн. на придбання, зокрема, 20 кисневих концентраторів, вчора перших 10 концентраторів були доставлені в міську лікарню № 1. Ці кошти також спрямують на створення повноцінної ПЛР-лабораторії на базі лікарні № 1. Відповідні роботи вже розпочато, їх мають завершити до кінця поточного року. Завтра-післязавтра буде доставлено ще один портативний апарат для ПЛР-діагностики IPonatic, який дозволяє отримати результати тесту протягом однієї години. Це сучасне обладнання, його можна використовувати для діагностики інших вірусних захворювань. До кінця року придбаємо також пересувний апарат УЗД, системи моніторингу фізіологічних показників, ще один апарат штучної вентиляції легень.

Також Ірина Шамрай розповіла про забезпечення лікарень киснем.

- На сьогодні в лікарні № 1 завершується обладнання 150 точок з киснем, в них є 17 кисневих концентраторів, в лікарні № 3 було обладнано 50 точок з киснем, в лікарні № 5 добудовується інфекційне відділення, там буде 60 стаціонарних точок з киснем, на сьогодні в лікарні вже є 20 таких точок, в дитячій лікарні № 2 завершується обладнання ще 38 точок з киснем, - зазначила начальник управління охорони здоров’я.

А міський голова Олександр Сєнкевич додав, що підприємство «Зоря»-«Машпроєкт» додатково обладнає в лікарні № 5 ще 20 точок з киснем. Крім того, для лікарні № 1 до кінця поточного року додатково придбають   балони для кисню загальним об’ємом 200 літрів. 

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: