Мапа порталу

В Миколаєві презентували арт-об’єкт «Сонячна Пектораль Скіфії»

Сьогодні, 12 вересня, в рамках відзначення 231-го дня народження Миколаєва презентували креативний арт-об’єкт -  «Сонячну Пектораль Скіфії». Його встановили на головній площі міста – Соборній.

У заході взяв участь мер Миколаєва Олександр Сєнкевич разом з родиною.

«Сонячна Пектораль Скіфії» – витвір вихованців Дитячої художньої школи та їх викладачів. Це своєрідний дарунок городянам і рідному місту,    вшанування загадкової скіфської цивілізації, любов до історії нашої країни.

Об’єкт виготовлено з гіпсу, він важить понад 350 кг. І однією з його родзинок є то, що Пектораль ще – яскрава фотозона.

Автор витвору Наталя Макаєва  розповіла, що ідея створення Пекторалі народилась давно. А втілювати у життя її почали в травні поточного року. Сам процес проходив непросто, адже Пектораль – складний об’єкт. Тому на певних етапах навіть з’являлись думки припинити роботу. Однак колектив митців  довів справу до логічного завершення. І тепер миколаївці мають змогу сфотографуватися на фоні «Сонячної Пекторалі Скіфії». Це можна буде зробити 2 дні. Саме стільки Пектораль буде знаходитися на Соборній площі.

Як зазначив очальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров, згодом арт-об’єкт «Сонячна Пектораль Скіфії» розмістять в іншому місці. В якому саме – наразі вирішується. Пов’язано це з тим, що Пектораль має бути захищена від опадів, а також вандалів.

 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/9_2020/120920_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: