Мапа порталу

В Україні може з’явитися туристичний маршрут Одеса-Миколаїв-Херсон

31 липня 2020 року представники департаменту економічного розвитку взяли участь у першій туристичній конференціїї «Туризм 2020: криза чи досвід?», що відбулась в м. Одеса.

В рамках конференції були представлені кращі світові практики в сфері туризму під час коронавірусу COVID-19 (Іспанія, Німеччина, Італія, Польща).
Представниками Європейського банку реконструкції та розвитку була презентована Оновлена Дорожня карта конкурентоспроможного розвитку сфери туризму в Україні в умовах пандемії COVID-19 та її наслідків для українського туризму.
В межах конференції обговорювались питання щодо:
- співпрацi з розвитку внутрішнього туризму (ініціатива Державного агентства розвитку туризму «Мандруй Україною»);
- шляхів відновлення міжнародного туризму;
- створення спільних туристичних продуктів;
- діджиталізаціi туристичної індустрії;
- формування умов для безпечного туризму.
До участі у конференції долучилися представники міських структурних підрозділів відповідальних за туризм зі всієї України, громадськості та туристичної спільноти України.
В рамках конференції було досягнуто домовленості щодо створення туристичного маршруту Одеса-Миколаїв-Херсон в рамках проєкту «Мандруй Україною: комбіновані тури країною», в якому кожне місто представить свої унікальні туристичні локацii. Мicто Миколаїв включено до проєкту «Міста України – відновимо український туризм разом». Також з метою подолання негативних наслідків  в індустрії туризму, спричинених COVID – 19, головою Державного агентства з розвитку туризму України в онлайн включенні було анонсовано, що з 30 липня 2020 року стартував прийом заявок на участь в новій грантовій програмі для туристичного бізнесу вiд Українського культурного фонду. Загальний бюджет програми становить 540 млн. грн, з них 100 млн. грн виділено на культурно-пiзнавальний (внутрiшнiй) туризм. Заявниками можуть виступати тільки суб'єкти туристичної діяльності (туроператори та готелi).

За інформацією департаменту економічного розвитку

Миколаївської міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: