Мапа порталу

Депутати не затвердили туристичний логотип Миколаєва, подарований місту платформою "МрійДій"

Депутати не затвердили туристичний логотип міста Миколаєва, що був розроблений на замовлення платформи "МрійДій" та подарований місту до 230-го Дня народження.

Туристичним логотипом Миколаєва є блакитна буква М, складена із двох повних повітря вітрил. «М» стоїть на хвилях, а над нею майорить прапор, вказуючи напрям попутного вітру. Під знаком розташований блок з назвою та гаслом міста «Миколаїв – місто на хвилі!»

Виключні майнові авторські та суміжні права на використання зображення туристичного логотипу міста Миколаєва належать Миколаївській міській раді на підставі договору від 28.02.2020. 

Проєкт рішення Миколаївської міської ради ради «Про затвердження туристичного логотипу міста Миколаєва» розроблено з метою розвитку туристичної галузі у м.Миколаєві, популяризації м.Миколаєва в Україні та за її межами. Директор департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко озвучила рекомендації, внесені комісією з "гласності" під час розгляду документу.  

Під час обговорення депутати висловили низку зауважень: щодо відсутності результатів перевірки логотипу на патентну чистоту,  недостатню опрацьованість рішення, нарікання, що в результаті голосування буде затверджено два герби міста та ін. 

Тетяна Шуліченко акцентувала увагу, що затвердження логотипу не скасовує офіційного гербу Миколаєва. Логотип  використовуватиметься у випадках, що не суперечать розробленому Положенню.

Однак проєкт рішення набрав лише 13 голосів. 

Після голосування депутат Сергій Кантор відзначив, що такими діями депутати відбивають у молодих людей бажання виявляти будь-яку ініціативу. Обранець висловив свою підтримку ініціативі платформи "МрійДій". 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: